Υγειονομικοί: Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια! – Απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 23 Φλεβάρη

Να δοθεί ηχηρό «παρών» στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Τρίτη 23 Φλεβάρη. Κανείς δεν είναι ασφαλής με αυτήν την πολιτική, που αντιμετωπίζει ως κόστος τη ζωή και την υγεία μας.

Κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, απέναντι στην πολιτική που αφήνει το λαό πολλαπλά εκτεθειμένο, οι υγειονομικοί προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 23 Φλεβάρη.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για εκείνη τη μέρα και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει στην κινητοποίηση με πανελλαδική στάση εργασίας (9 π.μ. – 3 μ.μ.). Ήδη Σωματεία Εργαζομένων σε Νοσοκομεία («Ευαγγελισμός», ΚΑΤ, «Αττικόν» κ.ά.) παίρνουν αποφάσεις για επέκταση της στάσης σε όλη την πρωινή βάρδια.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 10.30 π.μ. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στην Πάτρα, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12 μ. στην 6η ΥΠΕ. Αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Οι υγειονομικοί διεκδικούν ανάμεσα σε άλλα: Να γίνουν όλες οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, με συνοπτικές διαδικασίες και με παράκαμψη της γραφειοκρατίας. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων όλων των κλάδων. Επίταξη άνευ όρων των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, τόσο για τη νοσηλεία ασθενών Covid όσο και για τη νοσηλεία ασθενών λοιπής νοσηρότητας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: