Τα μέτρα της κυβέρνησης για το Πολυτεχνείο δίνουν καρπούς – Θετικοί στον κορονοϊό 33 αστυνομικοί στην Αιτωλοακαρνανία…

Μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. λίγες μόλις μέρες μετά το Πολυτεχνείο.
Τυχαίο; Δε νομίζουμε…

Όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας τα θετικά κρούσματα στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. στην Αιτωλοακαρνανία ήταν 11 συνολικά. Μες στο Σαββατοκύριακο, όμως, επιβεβαιώθηκαν 33 νέα κρούσματα από τους 150 ελέγχους που πραγματοποίησε συνεργείο του ΕΟΔΥ.

Η έξαρση αυτή παρατηρείται μόλις μερικές μέρες μετά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη μέρα του Πολυτεχνείου, που έθεσαν σε επιφυλακή χιλιάδες αστυνομικούς σε όλη τη χώρα, προκαλώντας τον συγχρωτισμό τους και εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Την ίδια εκτίμηση έχει και ο Δημήτρης Ραυτογιάννης, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας, που δήλωσε μεταξύ άλλων στο διαδικτυακό Έθνος.

«Εκτιμώ ότι η έξαρση αποδίδεται στα μέτρα που ελήφθησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και στο νομό μας οι αστυνομικοί κλήθηκαν να είναι σε επιφυλακή στις υπηρεσίες τους. Συγχρωτίστηκαν για πολλές ώρες και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. (…) Εμείς ζητάμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών στα οχήματα για να μην έρχονται οι αστυνομικοί σε επαφή με τα άτομα που μεταφέρουν, όπως και περισσότερα τεστ».

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν αντίστοιχες στατιστικές για κάθε νομό-περιφερειακή ενότητα, είναι βέβαιο όμως πως πιθανοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ θα δείξουν αντίστοιχα αποτελέσματα. Τα μέτρα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Προ-Πο, τώρα αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς…

Η κυβέρνηση, για να “μας σώσει” από τις συγκεντρώσεις και τη διασπορά του ιού, διασφάλισε τη διασπορά του από το αστυνομικό σώμα, εκθέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες αστυνομικούς, τις οικογένειές τους και όλους τους πολίτες της χώρας. Ποιος θα αναλάβει άραγε την ευθύνη της κυβέρνησης για τους εγκληματικούς χειρισμούς ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας και τα μέτρα προστασίας, που υποτίθεται πως τηρεί και διασφαλίζει το κράτος;

Ρητορικό το ερώτημα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: