Πανελλαδική 24ωρη απεργία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία: Στις 21 Οκτώβρη απεργούμε κόντρα στα σχέδια για το «Νέο ΕΣΥ»

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 21 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία, στο ΕΚΑΒ, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανάκληση των αναστολών, αυξήσεις στους μισθούς ένταξη στα ΒΑΕ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 21 Οκτώβρη σε όλη τη χώρα οι εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία και ΕΚΑΒ ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και στον νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά τους δικαιώματα, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας,

Διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανάκληση των αναστολών, αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ.

Σωματεία οργανώνουν απεργιακές συγκεντρώσεις από την Πέλλα μέχρι την Κρήτη, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο «νέο ΕΣΥ», ενώ έχουν κηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Στην Αθήνα, οι υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν αύριο στις 8.30 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα προχωρήσει σε προσυγκέντρωση έξω από το ΤΕΠ στις 8.30 π.μ. και σε πορεία στο υπ. Υγείας μαζί με τα σωματεία των υπόλοιπων νοσοκομείων.

Συγκεντρώσεις επίσης πραγματοποιούνται από Ενώσεις και Συλλόγους:

  • Γιάννενα, 12 μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Δράμα, 10 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου.
  • Ηράκλειο Κρήτης, 10 π.μ. στα Λιοντάρια.
  • Καλαμάτα, στις 11 π.μ. στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου
  • Καρδίτσα, 11 π.μ., στην πύλη του νοσοκομείου.
  • Καρπενήσι, 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Κέρκυρα, 10 π.μ., στο Νοσοκομείο.
  • Λάρισα, 11 π.μ., στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου.
  • Λευκάδα, 10 π.μ., στην είσοδο του Νοσοκομείου.
  • Πέλλα, 10 π.μ., στην πύλη του Νοσοκομείου Έδεσσας.
  • Πρέβεζα, 10 π.μ., στο Νοσοκομείο.
  • Σάμος, στις 10 π.μ. στο προαύλιο του νοσοκομείου.
  • Τρίκαλα, 10 π.μ., στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου.
  • Χαλκίδα, 11 π.μ., πίσω από τα δικαστήρια.
  • Χίος, 10.30 π.μ., στην πύλη του Νοσοκομείου.

ΟΕΝΓΕ: Αρνούμαστε να υποτάξουμε την επιστήμη μας στη λογική του κόστους οφέλους

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σημειώνοντας πως «Στις 21 Οκτωβρίου απεργούμε όλοι εμείς που αρνούμαστε να υποτάξουμε την επιστήμη μας στη λογική του κόστους οφέλους. Που αρνούμαστε να στερούμε από τους ασθενείς μας αναγκαίες εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα, στο όνομα της “καταπολέμησης τη σπατάλης” και “του εξορθολογισμού των δαπανών” προκειμένου να αξιολογούμαστε θετικά και να παίρνουμε μπόνους!»

Επισημαίνει πως «Όσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει τα σχέδιά της για το “νέο ΕΣΥ”, άλλο τόσο αποφασισμένοι είμαστε και εμείς να τα μπλοκάρουμε! Η αγανάκτηση και η οργή να μετατραπεί σε δύναμη, αγώνα και διεκδίκηση. Το δρόμο δείχνουν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην “e-food”, των δασκάλων και των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης! Όλοι στην απεργία στις 21 Οκτωβρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα».

ΠΑΜΕ: Όχι στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και τη νέα υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος

«Όχι στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας και στη νέα υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος που θα έχουν ολέθριες συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα» τονίζει το ΠΑΜΕ.

«Η υπεράσπιση της Υγείας του λαού είναι υπόθεση των συνδικάτων. Την περίοδο της πανδημίας, εάν δεν ήταν η αγωνιστική δράση των υγειονομικών και όλου του εργαζόμενου λαού, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη», σημειώνει και καλεί τα συνδικάτα όλης της χώρας να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιστές υγειονομικούς, στην απεργία των σωματείων τους στις 21 Οκτώβρη και σε κάθε άλλο αγώνα. Να οργανώσουν την πάλη σε κάθε πόλη, σε κάθε νομό, σε κάθε περιφέρεια ώστε να δυναμώσει ο αγώνας για την προστασία της υγείας και της ζωής μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: