Π. Κατηφές: Η θέση του μαθητή είναι στο σχολείο. Το θέμα είναι με τι όρους θα ανοίξουν

Η κυβέρνηση δεν έχει λύσει καν το βασικό ζήτημα της καθαριότητας, δεν έχει εξασφαλίσει μάσκες και αντισηπτικά για τα παιδιά, ενώ πολλά μαθήματα γίνονται σε κοντέινερ και υπάρχουν εκπαιδευτικά κενά.

Ποια είναι τα δεδομένα;

Η υπουργός δε δέχεται να συναντήσει τους γονείς.

Το ζήτημα της καθαριότητας, που είναι το πιο βασικό, δεν έχει λυθεί από το κράτος, αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος -αντί για μόνιμο προσωπικό, υπάρχουν μόνο μπαλώματα με οκτάμηνες συμβάσεις από τους δήμους. Παράλληλα δεν έχουν ληφθεί καν μέτρα για να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση μιλάει για την ατομική ευθύνη και τις μάσκες, αλλά δεν κάνει κινήσεις για να εξασφαλίσει μάσκες και αντισηπτικά για όλους τους μαθητές, ούτε καν μαζικά τεστ για την εκπαιδευτική κοινότητα -γιατί δεν ξεκινούν όλοι οι μαθητές από την ίδια αφετηρία. Και την ίδια στιγμή που γίνεται λόγος για το πώς θα αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τάξεις, πολλά μαθήματα γίνονται σε “τάξεις”-κοντέινερ.

Συμπέρασμα:

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Το ζήτημα είναι με τι όρους θα ανοίξουν, για να είναι ασφαλή τα παιδιά και οι δικοί τους άνθρωποι.

Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο με την παρέμβαση του Π. Κατηφέ, προέδρου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), στην ΕΡΤ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: