Όταν έχουμε τάξεις σε κοντέινερ, 25 παιδιά σε 20 τ.μ., για ποια μέτρα μιλάμε;

Μπορεί να λειτουργήσει ένα σχολείο χωρίς να έχει λυθεί το βασικό ζήτημα της καθαριότητας; Σε πολλούς δήμους οι καθαρίστριες είναι λιγότερες από τις σχολικές μονάδες.

Ο Παναγιώτης Κατηφές, Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, μίλησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ και τόνισε στην παρέμβασή του τα κρίσιμα σημεία εν όψει Σεπτεμβρίου και της απόφασης να ανοίξουν τα σχολεία.

Το άνοιγμα των σχολείων δεν μπορεί να περιορίζεται σε μια ημερομηνία, ούτε στη συζήτηση γύρω από τη μάσκα. Μπορεί να λειτουργήσει ένα σχολείο χωρίς να έχει λυθεί το βασικό ζήτημα της καθαριότητας; Σε πολλούς δήμους, οι καθαρίστριες είναι λιγότερες από τις σχολικές μονάδες. Έχει εξασφαλιστεί μήπως ότι στο πρώτο κουδούνι δε θα υπάρχει ούτε ένα κενό εκπαιδευτικών; Για ποια μέτρα μιλάμε, όταν έχουμε τάξεις σε κοντέινερ, 25 παιδιά σε μια τάξη 20 τ.μ.;

Το Υπουργείο μπορούσε να επιληφθεί αυτών των θεμάτων μες στο καλοκαίρι, αλλά έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Είναι υπερώριμο αίτημα να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση για τη σχολική στέγη. Το σχολείο πρέπει να παρέχει στα παιδιά ασφάλεια και μια ισότιμη εκπαιδευτική διαδικασία.

Είναι υπερώριμο πια το αίτημα για γενναία χρηματοδότηση στη σχολική στέγη. Οι γονείς πληρώνουν ήδη αρκετά για να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να διδάξουμε εμείς στα παιδιά μας, δεν πρέπει να κρύψει την ευθύνη που έχει το κράτος απέναντι στους μαθητές.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: