Οι υπεύθυνοι για τη ζωή μας, επιβάλλουν αναστολές και μειώσεις προσωπικού!

Κύριοι, αντί να κουνάτε το δάχτυλο στους εργαζόμενους, τηρήστε την υποχρέωσή σας για την προστασία της ζωής και τη υγείας του λαού και κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

 Τη στιγμή που το 4ο κύμα της πανδημίας καλπάζει, η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά δεν προχωρά σε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού. Μετατρέπει το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης  για την αναχαίτιση της πανδημίας, σε όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων και μέσο για την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία του νησιού από την πρώτη στιγμή έχουν ταχθεί υπέρ του καθολικού δημόσιου και δωρεάν εμβολισμού. Έχουν απαιτήσει να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των εργαζομένων από ειδικούς επιστήμονες και τους γιατρούς εργασίας στους χώρους δουλειάς, εναντιώθηκαν στο  ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων και στα ελλιπή μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για χάρη της εργοδοσίας. Ένωσαν τις φωνές τους με τους υγειονομικούς απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα για την υγεία του λαού.

Αντί αυτού, η κυβέρνηση με τον Ν. 4820/2021 επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών απειλώντας με αναστολή καθηκόντων, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητα, ακόμα και με απολύσεις τους ανεμβολίαστους. Δεν αναγνωρίζουν ούτε το δικαίωμα της απεργίας, γυρίζοντας τον τόπο μας πίσω σε άλλες εποχές. Είναι τόση η πρεμούρα τους, που θέτουν σε αναστολή εργασίας ακόμα και εμβολιασμένους εργαζόμενους σε νοσοκομεία της χώρας, επειδή συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της Ομοσπονδίας τους και δεν καταθέτουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Με την προοπτική να τους αντικαταστήσει μόνιμα από εργολαβικούς, μπάζει τον ιδιωτικό τομέα ακόμα περισσότερο στα νοσοκομεία, εξυψώνοντας έτσι για  ακόμα μια φορά την ατομική ευθύνη. Καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να ξεπλύνει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας. Τις ευθύνες της για το τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας ,για την ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας του λαού.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης όμως, είναι τεράστιες, αφού με το νόμο για τον «υποχρεωτικό εμβολιασμό» έδειξε το δρόμο στην εργοδοσία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για να εξαπολύσει ένα νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο εμβολιασμός των εργαζομένων έχει γίνει το άλλοθι για να εξαφανιστούν και τα ελάχιστα μέτρα προστασίας που τηρούνταν. Όλες αυτές οι κυβερνητικές παλινωδίες έρχονται να προστεθούν στην ήδη προβληματική λειτουργία των δομών υγείας του νησιού μας, που είναι χρόνια υποστελεχωμένες σε προσωπικό και εξοπλισμό και λειτουργούν χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων.

Για όλα τα παραπάνω, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ως συνυπεύθυνους, κυβέρνηση, ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και διοικητή του Νοσοκομείου Λήμνου.

Κύριοι, αντί να κουνάτε το δάχτυλο στους εργαζόμενους, τηρήστε την υποχρέωσή σας για την προστασία της ζωής και τη υγείας του λαού και πραγματοποιήστε ΤΩΡΑ:

  • -Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο του νησιού μας το τοπικό ιατρείο Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία του νησιού.
  • -Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και  συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • -Γενναία αύξηση  κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας και για το νοσοκομείο του νησιού μας. Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας.
  • -Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • -Πάρτε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • -Πραγματοποιήστε άμεσα δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα  τεστ στο νοσοκομείο, στα σχολεία και σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των υγειονομικών και των άλλων εργαζόμενων και λέμε ΟΧΙ στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμιά περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Μύρινα 3-9-2021

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: