Νίκος Αμπατιέλος: Η κυβέρνηση κουνά το δάχτυλο στους νέους για να κουκουλώσει τις εγκληματικές της ευθύνες

Οι ασυνείδητοι κατά την κυβέρνηση νέοι είναι αυτοί που κλείστηκαν δύο μήνες σπίτια τους προσπαθώντας να διαβάσουν, να δώσουν εξετάσεις μπροστά σε έναν υπολογιστή με το δίκτυο να τους πετάει εκτός, που έμαθαν πότε θα δώσουν πανελλήνιες τελευταία στιγμή. Αυτοί που δουλεύουν σήμερα απροστάτευτοι στα εστιατόρια, τις καφετέριες, στα delivery. Αυτοί που δουλεύουν με μειωμένο μισθό, ωράρια-λάστιχο και τον φόβο ότι θα απολυθούν μπροστά στη νέα οικονομική κρίση.

Άρθρο του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Αμπατιέλου, στα ΝΕΑ.

Η κυβέρνηση κουνά το δάχτυλο στους νέους που “δεν καταλαβαίνουν τι διακυβεύεται και κάνουν πάρτι, διασκεδάζουν, πάνε διακοπές” για να κουκουλώσει τις εγκληματικές ευθύνες που η ίδια έχει για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

Οι ασυνείδητοι κατά την κυβέρνηση νέοι είναι αυτοί που κλείστηκαν δύο μήνες στα σπίτια τους προσπαθώντας να διαβάσουν, να δώσουν εξετάσεις μπροστά σε έναν υπολογιστή με το δίκτυο να τους πετάει εκτός, που έμαθαν πότε θα δώσουν πανελλήνιες τελευταία στιγμή. Είναι αυτοί που δουλεύουν σήμερα απροστάτευτοι στα εστιατόρια, τις καφετέριες, στα delivery. Αυτοί που δουλεύουν με μειωμένο μισθό, ωράρια-λάστιχο και τον φόβο ότι θα απολυθούν μπροστά στη νέα οικονομική κρίση.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται! Ο χρόνος που κερδήθηκε με θυσίες από τον λαό και τη νεολαία έμεινε ανεκμετάλλευτος, το σύστημα υγείας παρέμεινε αθωράκιστο.

 

Το “άνοιγμα” του τουρισμού και των μεταφορών υποτάσσοντας τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα στις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων πυροδότησε τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων. Αυτοί είναι και οι λόγοι της όποιας χαλαρότητας.

Οι νέοι έχουμε δικαίωμα στις διακοπές, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, τη δουλειά και την υγεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Με τον αγώνα μας διεκδικούμε σύστημα υγείας, χώρους εκπαίδευσης, άθλησης, ψυχαγωγίας, δημόσια και δωρεάν για όλους, με όλες τις απαραίτητες υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό. Συνεχίζουμε δυνατοί, με φωνή και δράση για τα δικαιώματά μας!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: