Και… “Πάνω απ’ όλα η ΔΗΜΟΣΙΑ Υγεία!”

Οι γιατροί και οι υγειονομικοί τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με τον καλύτερο τρόπο: βγαίνοντας στον δρόμο και διεκδικώντας ενίσχυση της δημόσιας Υγείας

Η κορύφωση της σημερινής ημέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, ήρθε με την κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας. Σε αυτό καλούσε η ΟΕΝΓΕ, σωματεία εργαζομένων από νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς και μια σειρά εργατικά σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος, ενώ το “παρών” έδωσαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της ΟΒΣΑ.

Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν το δικό τους μήνυμα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, που γίνεται κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου για τον λαό μας. Στη διάρκεια της κινητοποίησης μίλησαν από την ΟΕΝΓΕ η πρόεδρος Αφροδίτη Ρέντζιου και ο γγ Π. Παπανικολάου, καθώς κι ο απολυμένος γιατρός Κ. Καταραχιάς -που παραμένει πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Χαιρέτισαν επίσης η Χρ. Σκαλούμπακα από την ΟΓΕ, ο Χ. Χουρδάκης από τη Γραμματεία του ΣΕΑΑΝ, ο Μ. Ρίζος από το Νοσοκομείο “Αττικόν”, η Δ. Τοσουνίδου από το “Ασκληπιείο Βούλας” και ο Γ. Σιδέρης από την ΕΙΝΑΠ.

Η σημερινή μέρα δράσης ολοκληρώνεται το βράδυ με τη διαδικτυακή συναυλία των Κοινών Θνητών για τη στήριξη και αλληλεγή στους νοσοκομειακούς γιατρούς και υγειονομικούς, που δε μένουν στα λόγια και τις ευχές (και πάνω απ’ όλα υγεία…), αλλά το κάνουν πράξη με τον αγώνα τους και τη δουλειά τους.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν μες στη μέρα σε όλη τη χώρα, σε δεκάδες πόλεις και γειτονιές μεγάλων αστικών κέντρων. Ακολουθούν ενδεικτικά μερικά σιγμιότυπα από το λογαριασμό του ΠΑΜΕ στο Twitter.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: