Ηλίας Σιώρας: “Με καταστολή δεν μπορείς να κόψεις το κάπνισμα…”

Ο Η. Σιώρας σχολίασε τον αντικαπνιστικό νόμο, ενώ τόνισε πως το 1/3 των οργανικών θέσεων των νοσοκομείων σε όλα τα τμήματα μένουν κενές και η κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, αν δε γίνουν προσλήψεις.

Ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, μίλησε στο δημοσιογράφο Δημήτρη Παναγούλη και το ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά FM”, για τα καυτά τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της υγείας.

Μίλησε για τον αντικαπινιστικό νόμο, τη σημασία της πρόληψης και την εισπρακτική λογική των προστίμων που θυμίζει τις πρακτικές της τροχαίας, λέγοντας πως “το κάπνισμα δεν κόβεται με την καταστολή, αλλά με τη διαπαιδαγώγηση”. Σχολίασε τις δραματικές περικοπές στα κονδύλια του προϋπολογισμού για τη Δημόσια Υγεία, και την αύξηση τις “ιδιωτικές δαπάνες” -δηλαδή πόσο βαθιά πρέπει να βάλει ο ασθενής το χέρι στην τσέπη του, για να νοσηλευτεί.

Επεσήμανε πως το 1/3 των οργανικών θέσεων των νοσοκομείων σε όλα τα τμήματα μένουν κενές και η κατάσταση θα επιδεινωθεί μετά τον τερματισμό της σύμβασης χιλιάδων “ευέλικτων εργαζόμενων” στις αρχές του νέου χρόνου. Και στηλίτευσε την κατάσταση με τα εντατικά, μέχρι εξαντλήσεως, ωράρια, των ειδικευόμενων γιατρών που κάνουν συνεχόμενες εφημερίες χωρίς να παίρνουν ρεπό.

Ακούστε παρακάτω το βίντεο με την παρέμβαση του Ηλία Σιώρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: