Η Λινού προτείνει να γίνουν τάξεις στις Εκκλησίες για την ασφάλεια των μαθητών…

Πέντε προτάσεις (ακόμα) πιο ασφαλείς από την πρόταση της Λινού. Από σχολικές τάξεις μες σε ενεργά ηφαίστεια, μέχρι μαθήματα σε παγόβουνα που λιώνουν…

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού πρότεινε τις προάλλες από τον ραδιοφωνικό αέρα να γίνονται τα σχολικά μαθήματα σε τάξεις στο εσωτερικό των εκκλησιών, καθώς εκεί υπάρχει αρκετός χώρος και μπορούν εύκολα να χωρέσουν 26 παιδιά, με αρκετή απόσταση μεταξύ τους.

Ίσως κάποιοι φοβούνται πως εκεί υπάρχει συσσωρευμένο ιικό φορτίο, ξεχνούν όμως ότι η επιδημιολόγος δεν αποδέχεται επιστημονικά τη μετάδοση του ιού από το μυστήριο της θείας κοινωνίας, δείχνοντας πόσο ευέλικτη είναι η σύγχρονη επιστήμη, όταν υποτάσσεται στις βουλές του ανορθολογισμού.

Εμείς αντιγράφουμε από τον τοίχο του Sniper πέντε άλλες ρηξικέλευθες προτάσεις, που είναι λίγο πιο ασφαλείς από όσα λέει η Λινού.

Κάνουμε μαθήματα στις εκκλησίες, χτυπάμε τον υπερπληθυσμό στη ρίζα του.

Έτσι στα γρήγορα, πέντε ασφαλέστερες προτάσεις από αυτή της Λινού:

1) Κάνουμε μαθήματα μέσα σε ενεργό ηφαίστειο.
2) Κάνουμε μαθήματα σε παγόβουνο που λιώνει, με δύο κοπάδια όρκες να κολυμπάνε γύρω μας.
3) Κάνουμε μαθήματα σε ανοιχτές τάξεις στο Αφγανιστάν, με αμερικανικα drones να πετάνε από πάνω.
4) Κάνουμε μαθήματα στον Άρη, με τρύπιες στολές που τις κολλήσαμε με τσίχλα.
5) Κάνουμε μαθήματα σε σχολείο που οι καθηγητές και οι σχολικοί φύλακες είναι αρκούδες κοντιακ.

Στα θετικά της πρότασης μπορούμε να συνυπολογίσουμε και την αναβίωση του “κρυφού σχολειού”, που κολλάει και με την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Κρίμα τελικά που δεν πέρασε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη της Λινού σε κοινή υπουργό Υγείας. Είχε τόσο γόνιμες ιδέες και τόσο πολλά να προσφέρει στην ασφαλή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: