Η κυβέρνηση επιτάσσει τις δομές και το προσωπικό 10 μεγάλων ιδιωτικών κλινικών στη μάχη με τον κορονοϊό!

Η κυβέρνηση οδηγείται σε δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αφήνοντας πίσω και τις τελευταίες φιλελεύθερες ιδεοληψίες της.

Η σχετική αύξηση των θυμάτων από τον κορονοϊό και η αναμενόμενη κορύφωση των κρουσμάτων φαίνεται να οδηγεί την κυβέρνηση σε δραστικά μέτρα, γκρεμίζοντας τις φιλελεύθερες ιδεοληψίες της.

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να προχωρήσει στην επίταξη των εγκαταστάσεων αλλά και του έμψυχου δυναμικού -ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές- δέκα μεγάλων ιδιωτικών κλινικών στην Αθήνα και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζει τη θωράκιση του συστήματος ενάντια στον κορονοϊό, αυξάνοντας κατά 2.000 τις κλίνες ΜΕΘ και εντάσσοντας άμεσα 200 υγειονομικούς στις ανάγκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο πρωθυπουργός φαίνεται να έλαβε σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις συμβούλων του, που του επισήμαναν τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στην κοινωνία από την έως τώρα προκλητική πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα με κρατικά κονδύλια, που δεν περισσεύουν σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, καθώς και το αίσθημα δικαιοσύνης που θα υπήρχε από την αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Όπως σημειώνουν με νόημα κύκλοι του Μαξίμου “το βάρος της κρίσης πρέπει να κατανεμηθεί ισομερώς και να συνεισφέρουν όλες οι τάξεις για να βγούμε το ταχύτερο δυνατό από την στενωπό στην οποία βρισκόμαστε σήμερα”.

Η απόφαση πέρασε σήμερα το πρωί, σε ένα επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου υπήρξαν διενέξεις κι ακούστηκαν βαριές κουβέντες, με αποκορύφωμα την εκτός προγράμματος διαδικτυακή παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη που κατακεραύνωσε όλα τα “φιλελέ παπαγαλάκια που ξεπούλησαν ένα δημόσιο αγαθό”. Η παρέμβασή του Κακλαμάνη προκάλεσε εκνευρισμό και έντονες αντιδράσεις από προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης, για να επανέλθουν στην τάξη μόνο μετά την κατευναστική ανάμειξη του πρωθυπουργού, που ζήτησε συσπείρωση και σύμπνοια γύρω από τα νέα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά, δύσκολα η κυβέρνηση θα μείνει στο απυρόβλητο για αυτές τις ριζοσπαστικές αποφάσεις, που προκαλούν ήδη τριγμούς στο εσωτερικό της, αλλά όχι μόνο. Μπορεί η μείζων αντιπολίτευση να δίνει ουσιαστικά τη συναίνεσή της, με την Κουμουνδούρου να σχολιάζει ότι “η κυβέρνηση αντιγράφει το πρόγραμμά μας” και οι ιδιοκτήτες των επιταγμένων κλινικών να τηρούν στάση αναμονής προς το παρόν, οι πρώτες αντιδράσεις όμως καταγράφηκαν σε άλλο επίπεδο.

Ο Πάσχος Μανδραβέλης της Καθημερινής υπογράφει άρθρο στο οποίο κάνει λόγο για “προληπτική δικτατορία του προλεταριάτου” που θυμίζει άλλες εποχές και τον σύντομο 20ό αιώνα, ενώ ο Μητροπολίτης Νικόλαος επανέρχεται μιλώντας για “κυβέρνηση μπολσεβίκων” που δε σέβονται τα ιερά και όσια της θρησκείας και της ιδιοκτησίας, που είναι οι βάσεις της χριστεπώνυμης κοινωνίας μας.

Την ίδια στιγμή, από την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, σχολιάζουν με νόημα: “ο Σοσιαλισμός θα έρθει και θα είναι ντάλα μεσημέρι. Αλλά όχι μεσημέρι Πρωταπριλιάς…”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
2 Σχόλια

Κάντε ένα σχόλιο: