Η εθελοντική προσφορά του Λαμπρούλη έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας!

Ο κομμουνιστής γιατρός βουλευτής και οι συνάδελφοί του που προσφέρθηκαν εθελοντικά παραμένουν μέχρι στιγμής άπραγοι, γιατί δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την αστική ευθύνη των εθελοντών!

Μπορεί ο Λαμπρούλης να απέσπασε θερμά συγχαρητήρια για την εθελοντική του προσφορά και να μετρούσε αντίστροφα για την ένταξή του στο ΕΣΥ και στα παλιά του λημέρια, μπορεί να ακολούθησαν το παράδειγμά του και μια σειρά συνάδελφοί του, υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο ή μάλλον χωρίς το “επιτελικό κράτος”, που αδυνατεί να αξιοποιήσει τους εθελοντές γιατρούς-βουλευτές, επειδή δεν υπάρχει… το κατάλληλο νομικό πλαίσιο περί αστικής ευθύνης.

Έτσι, μέχρι στιγμής, οι βουλευτές γιατροί παραμένουν άπραγοι, εκτός μάχης, μολονότι προσφέρθηκαν εθελοντικά να ριχτούν σε αυτή και να βοηθήσουν. Ενώ το ΕΣΥ όχι απλά παραμένει αθωράκιστο, αλλά δεν έχει γίνει καν η κατάλληλη προετοιμασία από την κυβέρνηση, ώστε να εντάξει στις γραμμές του όσους προσφέρονται εθελοντικά.

Οι βουλευτές γιατροί δεν έπιασαν ακόμα δουλειά

Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη στο γραφείο του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, το πρωί της Πέμπτης: «Χαίρετε, ήρθα εθελοντής», είπε ο  πνευμονολόγος Γιώργος Λαμπρούλης, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρώτος βουλευτής που δήλωσε εθελοντής στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ο Διοικητής και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τον βουλευτή πνευμονολόγο, λέγοντάς του πόσο ανάγκη τον έχουν στα δύσκολα περιστατικά νοσηλείας αλλά και διασωλήνωσης ασθενών με Covid.

Ο κ. Λαμπρούλης και αυτός έδειξε τη χαρά του, αφού ζήτησε να ανασταλούν τα καθήκοντά του ως βουλευτή για να πιάσει αμέσως δουλειά στο νοσοκομείο: «Εντάξει λοιπόν», τους είπε. «Αύριο φοράω ποδιά και έρχομαι στο νοσοκομείο». Εδώ ακριβώς συνέβη το εξής περίεργο: «Ένα λεπτό», του λένε από το νοσοκομείο, «θα πρέπει πρώτα να δούμε το καθεστώς που διέπει τους εθελοντές». Και ξέρετε γιατί; Για την αστική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τα έχασε και τους ρώτησε: «Δεν έχετε ανάγκη από πνευμονολόγους; Γι’ αυτό ήρθα». Οι άλλοι τον κοίταζαν έκπληκτοι: «Και η αστική ευθύνη; Πρέπει να δούμε το θέμα». Έτσι έφυγε άπραγος και έως τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ουδείς από τους 17 εθελοντές γιατρούς έπιασε δουλειά. Το ίδιο συνέβη και με τον γαλάζιο βουλευτή Χρήστο Κέλλα (αναισθησιολόγο- εντατικολόγο) που εμφανίστηκε και στα τρία νοσοκομεία της Θεσσαλίας αλλά του είπαν και αυτού να περιμένει έως ότου ρυθμιστεί το θέμα του εθελοντισμού. Ο κ. Κέλλας πήρε αμέσως τηλέφωνο το υπουργείο Υγείας όπου του υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν λίαν συντόμως τροπολογία στη Βουλή που θα ρυθμίζει οριστικά το ζήτημα. Έως ότου όμως συμβεί αυτό δεν θα μπορούν να προσφέρουν ούτε εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: