Γιατροί διώκονται γιατί αρρώστησαν! – Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στον Άγιο Σάββα ενάντια στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης

Τρεις ειδικευόμενοι κλήθηκαν σε απολογία επειδή τόλμησαν να αρρωστήσουν πρώτοι, την ώρα που τμήματα του νοσοκομείου κλείνουν ένα μετά το άλλο, με 30 εργαζόμενους σε καραντίνα.

Πίσω από τα χειροκροτήματα στους υγειονομικούς την άνοιξη και τις μεγαλοστομίες για “πόλεμο” και “ήρωες”, κρύβεται μια στυγνή πραγματικότητα στα νοσοκομεία, όπου όχι μόνο οι εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς πολεμοφόδια, αλλά βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο των διορισμένων από την κυβέρνηση διοικήσεων. Κι αυτό όχι μόνο όταν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν για τις εξοντωτικές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, αλλά ακόμα κι όταν έχουν το “θράσος” να αρρωστήσουν!

Αυτό ακριβώς συνέβη στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, όπου η διοίκηση κάλεσε σε απολογία τρεις ειδικευόμενους γιατρούς, επειδή είχαν νοσήσει πρώτοι. Όλα αυτά την ώρα που τους τελευταίους δυο μήνες έχουν κλείσει 5 τμήματα του νοσοκομείου, ενώ προσωρινά κλειστή είναι και η Παθολογική κλινική, μετά τον εντοπισμό 14 κρουσμάτων, σε ασθενείς, συνοδούς, νοσηλευτές και έναν γιατρό. Συνολικά αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα 30 εργαζόμενοι, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη βεβαρυμένη λειτουργία του νοσοκομείου. Μάλιστα, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε νοσηλευτικό και άλλο βοηθητικό προσωπικό, τα καθήκοντα αυτά πέφτουν στις πλάτες συγγενών – συνοδών, που πληρώνουν από την τσέπη τους τεστ σε εβδομαδιαία βάση. Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο χθες και σήμερα προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας τα αυτονόητα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και τη δυνατότητά τους να ασκούν το λειτούργημά τους με ασφάλεια και σε ανθρώπινες συνθήκες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: