Γεραπετρίτης: “Δεν έχουμε ανάγκη για άλλες ΜΕΘ αυτή τη στιγμή. Το σύστημα αντέχει!”

Είναι επικίνδυνοι, με εγκληματικές ευθύνες! – Την ώρα που υπάρχουν καταγγελίες για διασωληνωμένους ασθενείς που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, ο Γεραπετρίτης σφυρίζει αδιάφορα και λέει πως υπάρχει μια μικρή αναμονή 24 ωρών, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι όλοι με οξυγόνο!

Τη στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες για διασωληνωμένους ασθενείς που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ και περιμένουν για μέρες να βρεθεί μια κλίνη για αυτούς, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προκαλεί και δείχνει να μην έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα ή απλώς να κάνει συνειδητά το άσπρο μαύρο!

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, ο Γεραπετρίτης ήταν σχεδόν καθησυχαστικός, λέγοντας πως η Ελλάδα κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στη ορή των εμβολιασμών και έχει προς όφελός της τον καιρό. Σημείωσε την ανάγκη να ενισχυθούν οι έλεγχοι και να αναβαθμιστεί το χαμηλό επίπεδο συμμόρφωσης των πολιτών, με σταδιακή αποσυμπίεση και άνοιγμα δραστηριοτήτων -πχ το λιανεμπόριο-, εντοπίζοντας ως εστίες υπερμετάδσης τις πολλές εσωτερικές συναθροίσεις σε σπίτια και “κάπως σε χώρους εργασίας” -sic- και τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, “που είναι πραγματική καταστροφή”!

Όταν ρωτήθηκε για τους ασθενείς που είναι στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ, απάντησε πως η κυβέρνηση έχει ήδη εντάξει στο ΕΣΥ ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ και πως οι σχετικές δυνατότητες είναι περιορισμένες. Απέφευγε όμως την επίταξη, γιατί θα την πλήρωνε ο ελληνικός λαός, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη! Έδειξε δηλαδή την εμμονή του στο σχήμα που θεωρεί τις επιτάξεις μια μορφή “συνεργασίας” και όχι υπηρεσία που δίνεται δωρεάν, και βεβαίωσε με περισσό θράσος πως η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε αναγκαίο μέτρο και δεν αφήνει κανέναν χωρίς την πρέπουσα ιατρική περίθαλψη!

Όταν ρωτήθηκε εκ νέου αν εξετάζεται ως εναλλακτικό σχέδιο (plan B) η επίταξη κάποιων ΜΕΘ, ισχυρίστηκε προκλητικά πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάγκη για περαιτέρω κλίνες, ότι το σύστημα αντέχει και ότι η αναμονή των διασωληνωμένων είναι περιορισμένη -μέχρι 24 ή λίγο περισσότερες ώρες!

-Η απάντηση είναι πάρα πολύ σαφής. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω κλίνες. Ίσως υπάρξει στο μέλλον και τότε θα αναζητηθεί η συνεργασία και θα ενταχθούν είτε μέσω της συνέργειας είτε μέσω της επίταξης.

-Στο και πέντε;

-Δεν υπάρχει και πέντε. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το σύστημά μας αντέχει. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Όταν οι δημοσιογράφοι του επισήμαναν πως υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, απάντησε.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχει μια αναμονή που είναι πολύ περιορισμένη, των 24 ωρών ή λίγο περισσότερων, για την ένταξη σε ΜΕΘ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα είναι οράματα που βλέπουν ορισμένοι. Σε κάθε περίπτωση, όλοι βρίσκονται με οξυγόνο και υποστήριξη, δεν είναι κανείς χωρίς την πρέπουσα ιατρική βοήθεια.

Υπενθυμίζουμε πως για όσους ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ, το ποσοστό θνητότητας διπλασιάζεται, ενώ υπάρχουν ήδη συγκεκριμένες καταγγελίες για διασωληνωμένους ασθενείς που κατέληξαν χωρίς να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Παρόλα αυτά, ο Γεραπετρίτης κάνει πως δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα, λες και απευθύνεται σε χρυσόψαρα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: