Γ. Σιδέρης: “Μας λένε ήρωες, αλλά ήρωες με φίμωτρα δε θα έχουν”

Όσο αξιότιμος και αναγνωρισμένου κύρους επιστήμονας είναι ο Τσιόδρας και το επιστημονικό επιτελείο της κυβέρνησης, άλλο τόσο προβληματικές είναι κάποιες επιστημονικές οδηγίες που δίνονται στα νοσοκομεία.

 

Ο Γ. Σιδέρης, αντιπρόεδρος των Εργαζομένων του Αττικού Νοσοκομείου και στέλεχος της ΟΕΝΓΕ, σε παρέμβασή του στο Kontra Channel, μίλησε για τη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία. Είπε ότι “ο κόσμος καταλαβαίνει ότι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας παίζεται η μάχη της ζωής. Αλλά για να κερδηθεί αυτή, πρέπει να μας ακούσουν και να διεκδικήσουμε”. Τόνισε το ευτράπελο της αστυνομικής παρουσίας στον Ευαγγελισμό, που πρέπει να καταδικαστεί από όλους. Ενώ μίλησε και για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, τους 130 υγειονομικούς που νοσούν και το αίτημα της επίταξης του ιδιωτικού τομέα Υγείας (αντί για τα δωράκια που του κάνει η κυβέρνηση)

Σε άλλη παρέμβασή του στο Bluesky, τόνισε μεταξύ άλλων.

Είμαστε μια μικρή χώρα με ένα αθωράκιστο σύστημα υγείας, αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν πρέπει να την κρύβουμε. Συζητάνε όλοι για την επόμενη μέρα. Αυτή θα έχει άραγε πάλι μειωμένους προϋπολογισμούς για την Υγεία ή θα το πάμε αλλιώς; Θα γίνουν προσλήψεις ή θα έχουμε πάλι ήρωες με συμβάσεις;

Επίσης, μίλησε για τις πολύπλευρες συνέπειες της πανδημίας και του εγκλεισμού για τον λαό, την κρατική ευθύνη για την ενίσχυση των νοσοκομείων και αναφέρθηκε στις προβληματικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Όσο αξιότιμος και αναγνωρισμένου κύρους επιστήμονας είναι ο Τσιόδρας και το επιστημονικό επιτελείο της κυβέρνησης, άλλο τόσο προβληματικές είναι κάποιες επιστημονικές οδηγίες που δίνονται στα νοσοκομεία. Είναι επιστημονικά προβληματικό να μένει ένας υγειονομικός 7 ημέρες σε καραντίνα και όχι σε 14. Είναι επιστημονικά προβληματική η οδηγία που λέει ότι αρκεί να πλύνεις τα χέρια σου με αντισηπτικό, αν έρθεις σε επαφή με κρούσμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: