Αντιδράς στα ελλιπή μέτρα προστασίας; Είσαι ψεκασμένος… – Μαύρη προπαγάνδα για να καλυφθεί η κρατική ευθύνη

Μαθητές στην Πάτρα αντιδρούν στα ελλιπή μέτρα προστασίας στα σχολεία, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά η μαύρη προπαγάνδα διαστρεβλώνει τα αιτήματά τους και τους παρουσιάζει ως ψεκασμένους “αρνητές της μάσκας”.

Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Πάτρας προχώρησαν σε κατάληψη αντιδρώντας στα ελλιπή μέτρα προστασίας που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Είχε προηγηθεί η ψευδής είδηση για τη μητέρα ενός μαθητή, που βρέθηκε θετική σε σχετικό δείγμα, και παρουσιάστηκε από διάφορα ΜΜΕ ως “αρνητής μάσκας”, ενώ η ίδια δήλωνε αντιθέτως πως δεν την αποχωρίζεται ποτέ! Η μητέρα πήγε στο σχολείο ακριβώς πριν κάνει το τεστ για τον ιό, αλλά ήρθε σε επαφή με το παιδί της και άλλους μαθητές. Παρόλα αυτά, όπως καταγγέλλουν οι μαθητές, δεν έγινε κανείς έλεγχος και δεν λήφθηκε κανένα μέτρο για την προστασία τους. Έτσι προχώρησαν σε κατάληψη της σχολικής μονάδας τους, όχι γιατί αρνούνται την αναγκαία χρήση μάσκας, αλλά ακριβώς για να επισημάνουν πως δεν είναι πανάκεια – δεν αρκεί από μόνη της για να τους προστατέψει, όταν δεν υπάρχουν κατάλληλες αίθουσες με 15 άτομα ανώτερο όριο σε κάθε τάξη. Έχουν μάλιστα και την αμέριστη στήριξη και της μητέρας που βρέθηκε θετική, στα αιτήματά τους.

Παρόλα αυτά, κάποια ΜΜΕ έκαναν το άσπρο μαύρο, παίζοντας εκ του πονηρού το χαρτί της ταύτισης όσων αντιδρούν με τους ψεκασμένους μασκομάχους – αρνητές του ιού. Αυτό ανάγκασε τους μαθητές να προβούν σε διευκρίνιση για τους πραγματικούς στόχους και τα αιτήματα της κινητοποίησής τους.

Ως εκπρόσωπος του μαθητικού συνόλου του 2ου Γενικού Λυκείου Πατρών, θα ήθελα να αναφέρω μια παραποίηση του αιτήματος της κατάληψης που έγινε σήμερα το πρωί.

Αίτημά μας δεν ήταν η άρνηση της χρήσης μάσκας αλλά η δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών στο σχολείο με σκοπό την προστασία μας. Θεωρούμε ότι η μάσκα δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν δεν υπάρχουν κατάλληλες δομές και μέτρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: