Καταγγέλλουν άδικη και καταχρηστική απόλυση εργαζόμενης σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στα Γιάννενα

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη ήταν μια από τις πιο παλιές στο «Ιπποκράτειο». Το αποκορύφωμα ήταν ότι δεν αιτιολογήθηκαν ποτέ οι λόγοι της απόλυσής της! Η εργοδοσία το μόνο που επικαλέστηκε στην ίδια, και μόνο προφορικά, ήταν ότι δεν συμμετείχε στο τελευταίο “meeting” που είχε διεξαχθεί ένα χρόνο πριν!

Λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και δημοσιεύουμε ένα κείμενο για την άδικη απόλυση εργαζόμενης από το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο “Ιπποκράτειο” στα Γιάννενα, που μας έστειλε η επιτροπή αλληλεγγύης στην εργαζόμενη.

Η επί 7 συναπτά έτη στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο “Ιπποκράτειο” Ιωαννίνων απολύθηκε εντελώς άδικα, εκδικητικά και καταχρηστικά. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη ήταν μια από τις πιο παλιές στο «Ιπποκράτειο». Το αποκορύφωμα ήταν ότι δεν αιτιολογήθηκαν ποτέ οι λόγοι της απόλυσής της! Η εργοδοσία το μόνο που επικαλέστηκε στην ίδια, και μόνο προφορικά, ήταν ότι δεν συμμετείχε στο τελευταίο “meeting” που είχε διεξαχθεί ένα χρόνο πριν! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η απαράδεκτη, ταπεινωτική και εξευτελιστική αντιμετώπιση της εργαζόμενης συνεχίστηκε στην καταγγελία της σύμβασης εργασίας που της επιδόθηκε. Η εργοδοσία επικαλέστηκε πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων της». Η απουσία της δηλαδή από ένα «meeting» για την οποία μάλιστα είχε ενημερώσει έγκαιρα) βαφτίζεται ψευδώς και με εντελώς ανυπόστατο και γελοίο τρόπο «πλημμελής εκτέλεση των καθηκόντων»! Ενώ η όλη ιστορία έχει πάει και στα δικαστήρια.

Ως επιτροπή αλληλεγγύης από ετερόκλητους αγωνιστές που θεωρούν πως απέναντι στα αφεντικά και στην εργοδοσία δεν είναι ο καθένας μόνος του και ότι οι αγώνες ενάντια στις απολύσεις στο σήμερα είναι πρώτιστα σημαντικές για να μην  ρίχνουν οι καπιταλιστές τα βάρη τις κρίσεις στων εργατών τις πλάτες, πως η πραγματικότητα των αφεντικών όπου πρώτα ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και έπειτα τους απολύουν αν δεν είναι «φρόνιμοι» ή αν δεν τους έχουν ανάγκη δεν σημαίνει την μόνη «πραγματικότητα» για τους χιλιάδες κόσμου που αναγκάζονται να πωλούν την εργατική τους δύναμη για να ζήσουν. Για εμάς πραγματικότητα είναι οι αγώνες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς για αξιοπρεπή συνθήκες εργασίας, για το σπάσιμο του τσαμπουκά  της εργοδοσίας. Γιατί μια επίθεση σε μια εργαζόμενη σημαίνει επίθεση σε όλους μας. Για μια ζωή όπου θα είμαστε εργαζόμενοι και όχι υποτακτικοί. Που θα μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας, όπου ως εργαζόμενοι ή νέοι θα μπορούμε να ικανοποιούμε πλήρως τις ανάγκες μας μέσα από την εργασίας μας. Γιατί είμαστε άνθρωποι.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς των Ιωαννίνων και σε όλους τους αγωνιστές, ενώ οι δράσεις της είναι ανοιχτές για το κοινό. Κόσμος, μαζικότητα για εμάς και τον αγώνα μας, σημαίνει δύναμη που μεταφράζεται σε νίκη. Με συνεχείς εξορμήσεις στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στην πόλη για ενημέρωση του κοινού, για αφισοκολλήσεις, για έκδοση ενημερωτικού υλικού για τα σωματεία, τις συλλογικότητες και τους φορείς.

Η Δημοσιότητα και προβολή αυτού του αγώνα σπάει την απομόνωση και την περιχαράκωση και δίνει την ευκαιρία σε όλη την κοινωνία και κυρίως σε εργαζόμενους και νέους να δουν τι συμβαίνει.  Επίσης και ότι ο αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς είναι η μόνη απάντηση και για αυτό χρειάζεται ενίσχυση από όλον τον κόσμο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: