Τρίτη 15 Οκτώβρη: «Παναιγαιακή μέρα δράσης», απέναντι στην υποβάθμιση των υπηρεσιών και των δομών υγείας στα νησιά

Φορείς και συνδικάτα καλούν σε συντονισμένη κινητοποίηση στο Αιγαίο, απέναντι στις συνεχιζόμενες πολιτικές υποβάθμισης των υπηρεσιών και των δομών υγείας στα νησιά, αλλά και το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα της διαχείρισης των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών. Συλλαλητήριο την Τρίτη 15 Οκτώβρη στην πλατεία Ευδήλου.

Φορείς και συνδικάτα καλούν σε συντονισμένη κινητοποίηση στο Αιγαίο μέσα από την «Παναιγιακή μέρα δράσης», απέναντι στις συνεχιζόμενες πολιτικές υποβάθμισης των υπηρεσιών και των δομών υγείας στα νησιά, αλλά και το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα της διαχείρισης των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.

Όλοι στο Συλλαλητήριο την Τρίτη 15 Οκτώβρη στην πλατεία Ευδήλου στις 7:30 μ.μ.

“Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τομέα της δημόσιας υγείας στα νησιά μας είναι τραγική και επικίνδυνη. Δεν δικαιολογείται να έχουμε 1 μόνο παιδίατρο για όλη την Ικαρία, τα Π.Ι του νησιού είτε να είναι κλειστά είτε να υπολειτουργούν, να λείπουν βασικές ειδικότητες από το νοσοκομείο, σε πολλές περιπτώσεις γιατροί να μην παίρνουν άδειες ή αν πάρουν να δημιουργούνται αλλού κενά από τις μετακινήσεις. Είναι απαράδεκτο άνθρωποι να μην έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας, πρόληψης, περίθαλψης και θεραπείας, εκτός εάν έχουν χρήματα.

 

Διεκδικούμε:

>             Άμεση στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας στα νησιά μας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, καθώς και του ΕΚΑΒ.

>             Επαρκή χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας από το κράτος, που να καλύπτει πραγματικά τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

>             Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.

Για το Νοσοκομείο να υπάρχουν:

–Όλες οι αναγκαίες κλινικές (παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, γυναικολογική, καρδιολογική) με τις απαιτούμενες ειδικότητες γιατρών.

— Όλες οι αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες που λείπουν (οφθαλμίατρος, νευρολόγος, ουρολόγος, ψυχίατρος, ενδοκρινολόγος). Επίσης απαιτείται όλες οι ειδικότητες να γίνουν τουλάχιστον διπλές, με αιχμή αυτές του καρδιολόγου, γυναικολόγου, παιδίατρου, ΩΡΛ.

–Νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες.

— Όλο το προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό) να είναι μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να μην απολυθούν (άμεση παράταση των συμβάσεων) και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

Για τα Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία:

— Ένα Κ.Υ. σε κάθε Δημοτική ενότητα της επαρχίας μας, που να καλύπτει πλήρως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

–Πλήρης στελέχωση του Κ. Υ. στον Εύδηλο,

–Αναβάθμιση του Π.Ι στις Ράχες σε Κ.Υ, βελτίωση του εξοπλισμού του, άμεση πρόσληψη γενικού παθολόγου, παιδιάτρου και νοσηλευτικού προσωπικού

–Στο Π.Ι. Καρκιναγρίου λόγω κατάστασης οδικού δικτύου και μεγάλης απόστασης από τα Κ.Υ. να υπάρχει και ειδικευμένος γιατρός, νοσηλεύτρια και να σταθμεύει ασθενοφόρο. Καθημερινή παρουσία ιατρού και στο Π.Ι. Μαγγανίτη.

Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες που είναι θύματα του πολέμου και της φτώχειας, απαιτώντας να κλείσουν τα κολαστήρια των hot spot στα νησιά του Αιγαίου. Να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες, εκεί να γίνονται τα αιτήματά τους και άμεσα να μεταφέρονται με ασφάλεια σε όποια χώρα επιθυμούν, να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας – ΕΕ – Τουρκίας, να σταματήσει η καταστολή και ο διπλός εγκλωβισμός τους.

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά”

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΥ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ , ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την  Παναιγαιακή μέρα δράσης 

   Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού κέντρου και του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ του νομού Σάμου, για συντονισμένη κινητοποίηση στο Αιγαίο μέσα από την «Παναιγιακή μέρα δράσης», απέναντι στις συνεχιζόμενες πολιτικές υποβάθμισης των υπηρεσιών και των δομών υγείας στα νησιά μας,  αλλά και το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα της διαχείρισης των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.   

   Για μια ακόμα φορά εκφράζουμε την στήριξη μας στις δίκαιες κινητοποιήσεις των συνδικάτων-συλλόγων-φορέων του Αιγαίου.  

  Συμπαρατασσόμαστε στην διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων για:  Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Άμεση και πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού (νοσοκομείο, Κ. Υγείας, ΕΚΑΒ, κλπ) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδοχή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.            Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στην Υγεία.

 Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Απαιτούμε άμεσο απεγκλωβισμό τους από τα νησιά και τη χώρα, να κλείσουν τα hotspot, να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο, μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες, εκεί να εξετάζονται τα αιτήματα τους και άμεσα να μεταφέρονται με ασφάλεια σε όποια χώρα επιθυμούν, να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας, να σταματήσει η καταστολή και ο διπλός εγκλωβισμός τους. Να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί ζημιές.

  Οι λίγες μετακινήσεις αυτών των ημερών προς την ηπειρωτική Ελλάδα είναι σταγόνα στον ωκεανό κι αποδεικνύουν ότι μόνο ο οριστικός απεγκλωβισμός και όχι η λεγόμενη «αποσυμφόρησης», θα λύσει το πρόβλημα.

  Παράλληλα οι αποφάσεις της κυβέρνησης μεγαλώνουν την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με συνέπεια την μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή (που θα οξύνουν ακόμα περισσότερο της ροές προσφύγων και μεταναστών), με σοβαρό κίνδυνο για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

  Θυμίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας (με την Λαϊκή συσπείρωση στην πλειοψηφία) έχει τοποθετηθεί για το θέμα του προσφυγικού με την    59/2015 Απόφαση Δ.Σ και έχει διαμορφώσει θέση για τις διεκδικήσεις του Δήμου στα θέματα υγείας με την 160/2015 ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβούλιου. Πάνω σε αυτές τις αποφάσεις βασίζεται τόσο η σημερινή δήλωση μας όσο και οι μέχρι σήμερα τοποθετήσεις μας αλλά και οι κινητοποιήσεις του δήμου τα προηγούμενα χρόνια για αυτά θέματα.  

  Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας καλεί τους κατοίκους της Ικαρίας, και όσους μέχρι σήμερα έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στην πολιτική που δημιουργεί την υπάρχουσα κατάσταση τόσο στις δομές υγείας όσο και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, να αντισταθούν οργανωμένα. Με επόμενο  βήμα τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων -συλλόγων  την Τρίτη 15/10/2019 στις 19:30 το Βράδυ  στην Πλατεία Ευδήλου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: