Τρέλα πουλάει το ΑΤ Εξαρχείων ως απάντηση στην καταγγελία του Δήμου Μούτση για κραυγές και ξύλο

Σε ψυχικά ασθενή αλλοδαπό που προσήλθε αυτοβούλως στο Α.Τ Εξαρχείων αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ τις κραυγές που ακούγονταν από το τμήμα.

Τρομερά αντανακλαστικά έδειξε η ΕΛ.ΑΣ σχετικά με καταγγελία για κραυγές και άγριο ξύλο που ακούγονταν από το Α.Τ Εξαρχείων ανήμερα της 6ης Δεκέμβρη, δίνοντας απάντηση μέσω της επίσημης σελίδας της στο facebook. Η ταχύτητα είχε να κάνει προφανώς με την αναγνωρισιμότητα του καταγγέλλοντα, δηλαδή του αγαπητού συνθέτη Δήμου Μούτση, τουλάχιστον αυτό μπορούμε να υποθέσουμε από το γεγονός πως δεκάδες άλλες καταγγελίες για τη συμπεριφορά αστυνομικών που αναρτώνται από επώνυμους πλην μη διάσημους λογοαριασμούς πέφτουν στο κενό και σίγουρα δεν απαντιώνται σε ονομαστική βάση, όπως συνέβη εν προκειμένω.

Πάμε όμως στο ζουμί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κραυγές υπήρξαν, αλλά “δεν είναι αυτό που νομίζετε”.

Σχετικά με επώνυμη ανάρτηση του Δήμος Μούτσης και ισχυρισμούς ότι ακούγονταν φωνές από βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου, ενημερώνουμε ότι στα κρατητήρια του Τμήματος υπήρχαν από τις προηγούμενες ημέρες 6 αλλοδαποί κρατούμενοι για διοικητική απέλαση και ένας για ποινική υπόθεση. Οι μόνες φωνές που υπήρξαν και προφανώς καμία σχέση δεν είχαν με βασανιστήρια, ήταν από αλλοδαπό που προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα εκείνη την ημέρα, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν συνεννόησης με τον Εισαγγελέα, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική όπου και περιθάλπεται. Καμία προσαγωγή σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου δεν έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε την ανακοίνωση, καθώς είναι αναμφίβολο – και με κάθε σεβασμό προς τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους –  ότι η ύπαρξη ψυχολογικών προβλημάτων είναι προϋπόθεση για την οικειοθελή παρουσία πολίτη στο Α.Τ Εξαρχείων. Εξάλλου η αστυνομία είναι σοβαρός οργανισμός, που ασχολείται με την εμπέδωση της τάξης και την πάταξη του εγκλήματος και δεν έχει καλλιτεχνικές φιλοδοξίες, όπως πχ την απόσπαση Όσκαρ σεναρίου.

Βέβαια, παρότι δεχόμαστε το βαθιά ανθρωπιστικό ρόλο της ΕΛ.ΑΣ στη συγκεκριμένη περίπτωση, παραμένει η απορία για την αφωνία της αστυνομίας σχετικά με όσα συνέβησαν την ίδια μέρα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και για τα οποία υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό. Αν μη τι άλλο. στις συγκεκριμένες περιπτώσεις η προσέλευση στη φιλόστοργη αγκαλιά των ΜΑΤ δε φαίνεται να ήταν και τόσο εθελοντική.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: