Τι έλεγε ο Χατζιδάκις όταν αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Καλτεζά

Όταν έχω να κρίνω ανάμεσα σ’ ένα παιδί 15 χρόνων, που πετάει μολότωφ, κι έναν τριαντάρη εκπαιδευμένο αστυνομικό, που κρατάει πιστόλι, εγώ είμαι με το μέρος του  παιδιού και όχι του αστυνομικού.

Έχουν περάσει 31 χρόνια από την αποφυλάκιση του Μελίστα, του δολοφόνου του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά. Και από μια άλλη άποψη, είναι σα να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα. Τότε λοιπόν ο Μάνος Χατζιδάκις έλεγε:

Όταν έχω να κρίνω ανάμεσα σ’ ένα παιδί 15 χρόνων, που πετάει μολότωφ, κι έναν τριαντάρη εκπαιδευμένο αστυνομικό, που κρατάει πιστόλι, εγώ είμαι με το μέρος του  παιδιού και όχι του αστυνομικού. Εκτιμώ βαθύτατα ένα παιδί που εξεγείρεται και βγαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί, έστω κι αν υπερβάλλει, έστω και αν κρατάει μολότωφ. Και δεν εκτιμώ καθόλου έναν αστυνομικό που το πυροβολεί. Ό,τι και άν έχει γίνει, όπως και αν έχουν τα πράγματα, θεωρώ τραγικό λάθος την αθώωση του αστυνομικού. Και πολύ κακό μήνυμα, που στέλνουμε στα νέα αυτά παιδιά, το υγιέστερο κομμάτι της κοινωνίας μας, που δεν έχει ακόμη διαφθαρεί, όπως εμείς.

Και να σκεφτεί κανείς πως εδώ δεν υπήρχε καν μολότοφ ή κάποια “επεισόδια”. Απλώς ένας “νταής” ειδικός φρουρός και μια παρέα 15χρονα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: