Υγεία, ευεξία και χαλάρωση στις ιαματικές πηγές της Ικαρίας

Νησί χαλάρωσης, ευεξίας και µακροζωίας, η Ικαρία διαθέτει πολλές ιαµατικές πηγές, οι θεραπευτικές ιδιότητες των οποίων είναι γνωστές από την αρχαιότητα. H αξιοποίηση των δημοτικών Υδροθεραπευτηρίων σημείωσε σημαντική αύξηση επισκεπτών τα τελευταία χρόνια.

Νησί χαλάρωσης, ευεξίας και µακροζωίας, η Ικαρία διαθέτει πολλές ιαµατικές πηγές, οι   θεραπευτικές ιδιότητες των οποίων είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Όπως µαρτυρούν πηγές, ευρήµατα και τοπωνύµια, στην Ικαρία λειτουργούσαν εγκαταστάσεις τουλάχιστον από το 400 π.Χ. Πιο συγκεκριµένα, οι ιαµατικές πηγές του νησιού θεωρούνται µεταξύ των πλέον ραδιούχων του κόσµου, αναβλύζουν κυρίως στις ΝΑ ακτές και κατατάσσονται στις ακόλουθες τέσσερις περιοχές:

Αγίου Κηρύκου: Πηγές Μουσταφά – Λίτζα (Ασκληπιός).
Θερµών: Πηγές Σπηλαίου, Κράτσα, Απόλλωνα.
Λευκάδας-Ξυλοσύρτη: Πηγές Χλιό-Θερµό, Θερµό & «Αθάνατο Νερό».
Πηγές Αγίας Κυριακής.

Ο ανεκτίμητος πλούτος των ιαματικών νερών της Ικαρίας, την έχει αναδείξει σε σημαντικό τουριστικό και θεραπευτικό προορισμό. H αξιοποίηση των δημοτικών Υδροθεραπευτηρίων σημείωσε σημαντική αύξηση επισκεπτών τα τελευταία χρόνια που έχουν σκοπό την ίαση παθήσεων και την αναζωογόνηση του σώματος.

Πρόγραμμα λειτουργίας των ιαματικών πηγών Ικαρίας
(μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη) 

Ι.Π «Απόλλων»  καθημερινά 7:00 – 20:00
Ι.Π «Σπηλιά» καθημερινά   8:00 – 21:00
Ι.Π «Ασκληπιού» καθημερινά  9:00 – 13:00

O Δήμος Ικαρίας ενημερώνει επίσης ότι οι τιμές των εισιτηρίων, για τα υδροθεραπευτήρια, για το έτος 2017 παραμένουν οι ίδιες με τις τιμές των προηγούμενων ετών (2011 -16).

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στα Τηλέφωνα: Ι. Π «Σπηλιά» 2275024048 – Ι. Π «Απόλλων» 2275024049,  στην υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Ικαρίας, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ικαρίας:  http://www.ikaria.gov.gr/index.php/tourist-guide.html

Αρκετές έρευνες έχουν γίνει σχετικά µε τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών της Ικαρίας, στην υγεία του ανθρώπου. Ειδικότερα, τα νερά των θερµοµεταλλικών πηγών της Ικαρίας θεωρούνται κατάλληλα για την θεραπεία μεγάλου αριθμού παθήσεων, ενώ λειτουργούν και σαν φυσικό σπα.

Οι ιαματικές πηγές της Ικαρίας θεωρούνται από τις πλέον ραδιούχες ιαματικές πηγές του κόσμου και ανήκουν στην κατηγορία των θερμών αλιπηγών, διαφέροντας μεταξύ τους ως προς την ένταση και τη θερμοκρασία. Προσφέρονται δε για απόλυτη ευεξία και χαλάρωση αλλά και για ίαση πολλών παθήσεων, όντας σε λειτουργία τους περισσότερους μήνες του χρόνου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: