Μετώπη, η νησίδα του Σαρωνικού με τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες – Μένουμε σπίτι, δραπετεύουμε νοερά

Μέρος διάσημο, καθώς αποτελεί κοινή στάση για τις θαλάσσιες χελώνες, ενώ ο Βάρναλης αναφερόταν σε αυτό ως «προπύλαια» του Αγκιστρίου.

Μπορεί η καραντίνα να… μας την έχει βαρέσει κατακέφαλα, τώρα που φτιάχνει ο καιρός, αλλά πολλοί είναι αυτοί που ακολουθούν το νόημα του στίχου “ο νους μας είναι αληταριό και όλο θα δραπετεύει”.

Μια τέτοια απόδραση μας προσφέρει το βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια από τη νησίδα Μετώπη, που κάποτε ένωνε την Αίγινα με το Αγγίστρι και σήμερα έχει εκατοντάδες ιδιοκτήτες, αλλά και δεκάδες σκαφάτους, που απολαμβάνουν την ηρεμία και τα γαλαζοπράσινα νερά της. Και όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι του Πειραιά…

Εδώ μπορείτε να θυμηθείτε τις δικές μας νοερές αποδράσεις σε Αγκίστρι και Αίγινα αντίστοιχα.

Και στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε το εισαγωγικό κομμάτι του βίντεο, πριν αφήσετε την εικόνα να μιλήσει.

Η νησίδα Μετώπη βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο, νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αίγινας και βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Άγιος Γεώργιος του Αγκιστρίου και γεωλογικά αποτελεί την κορυφή του άλλοτε ισθμού που ένωνε την Αίγινα με το Αγκίστρι και υπέστη καθίζηση. Μέρος διάσημο, καθώς αποτελεί κοινή στάση για τις θαλάσσιες χελώνες, ενώ ο Βάρναλης αναφερόταν σε αυτό ως «προπύλαια» του Αγκιστρίου. Εύκολα προσβάσιμο με σκάφος, με μια μικρή παραλία από λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα ρηχά νερά στην νοτιοανατολική του πλευρά και μερικούς αμπελώνες να αποτελούν το μοναδικό πράσινο του νησιού. Ένα πατητήρι, ένα καλύβι και το ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων είναι όλη του η κληρονομιά…

Πρόκειται για χαμηλή νησίδα μήκους περίπου ενός ναυτικού μιλίου με ιδιαίτερα επικίνδυνα αβαθή γύρω της και ενώ μπορεί στην ταινία “Αιγαίο SOS” να αποτελούσε μια βραχονησίδα σε διεθνή χωρικά ύδατα που ήρθε στην επιφάνεια μετά από σεισμό της περιοχής, με Έλληνες και Τούρκους να την διεκδικούν ισόποσα, στην πραγματικότητα όμως εκατοντάδες είναι οι ιδιοκτήτες της, οι οποίοι δε, δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το ακίνητο-φιλέτο, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.

Και μπορεί η αγγελία που τοιχοκολλήθηκε μερικά χρόνια πριν από ιδιωτικό γραφείο real estate καλώντας τους ιδιοκτήτες της νήσου να προσέλθουν στο γραφείο με τα συμβόλαιά τους για εντολή πώλησης σε ενδιαφερόμενο αγοραστή, να ήταν η αρχή του νήματος, η συνέχεια όμως εμπλέκεται ακόμα περισσότερο. Και όλα αυτά γιατί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ιδιοκτήτες του νησιού εμφανίζονται όχι ένας, ούτε δύο αλλά πολλές εκατοντάδες άτομα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι κάτοικοι του Αγκιστρίου, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους τα συμβόλαια από τους προπάππους τους.

Όσο για το τέλος του νήματος… το μέλλον θα δείξει…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: