4+1 πράγματα που αξίζει να κάνεις στη Σέριφο

Κατά κοινή ομολογία η Σέριφος είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα νησιά των Κυκλάδων. Όσες φορές κι αν επιστρέφεις, πάντα θα βρίσκεις κάτι καινούριο να δεις, κάποια γεύση να γευτείς και καινούρια πράγματα να κάνεις.

Κατά κοινή ομολογία η Σέριφος είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα νησιά των Κυκλάδων. Όσες φορές κι αν επιστρέφεις, πάντα θα βρίσκεις κάτι καινούριο να δεις, κάποια γεύση να γευτείς και καινούρια πράγματα να κάνεις. Το ιδανικότερο είναι να την επισκεφθείς με αυτοκίνητο ή και μοτοσυκλέτα μιας και η συγκοινωνία του νησιού εντοπίζεται κυρίως στο δρομολόγιο Λιβάδι – Χώρα. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι μπορεί να κάνει κανείς.

1. Μπάνιο στην Ψιλή Άμμο, τον Άγιο Σώστη και το Γάνεμα: Αν δε φυσάει θα είσαι υπερτυχερός και θα σου δοθεί η ευκαιρία να απολαύσεις και τις τρεις παραλίες στο έπακρο. Για μένα, η Ψιλή Άμμος είναι η παραλία όπου πάντα θα επιστρέφω, όσες φορές  κι αν επισκεφθώ το νησί. Αν πάλι η κλίμακα των μποφόρ ανεβαίνει, προτίμησε το Γάνεμα – ο αέρας κόβει και τα βότσαλα σε γλυτώνουν από το «μαστίγωμα» της άμμου (sic.)

2. Camping στα Λιβαδάκια: Η πλέον προσιτή και οικονομική λύση για μικρούς, μεγάλους – αλλά και τον τετράποδό σου φίλο – με μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού κυριολεκτικά στα πόδια σου. Αν είσαι από εκείνους που δε ξυπνούν παρά μόνο με μία πρωινή βουτιά θα μείνεις κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος. Plus: Η χρυσή όψη της θάλασσας κατά την ανατολή του ήλιου – αξίζει να χαλάσεις τουλάχιστον μία φορά τον ύπνο σου για χάρη της.

4 +1 πράγματα που αξίζει να κάνεις στη Σέριφο

3. Φαγητό στο λιμάνι: Και πιο συγκεκριμένα στο «Μπακακάκι». Διαφήμιση δεν κάνω, αλλά τις ομορφότερες γαστρονομικές θύμησες του νησιού τις έχω από αυτό το (δικαιολογημένα εν τέλει) μονίμως γεμάτο μέρος. Οπλίσου με υπομονή, μιας και έχεις έναν κάποιο χρόνο αναμονής, όμως τα πιάτα του θα αποζημιώσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό κρεατοφαγικό ουρανίσκο.

4. Επίσκεψη στα Μεταλλεία και το Λαογραφικό Μουσείο: Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Λαογραφικό Μουσείο στην Κάτω Χώρα καθώς επίσης και τον οικισμό του Μεγάλου Λιβαδιού. Εκεί όπου έλαβε χώρα η πρώτη απεργία στην Ελλάδα κόντρα στις αντίξοες συνθήκες εργασίας των μεταλλωρύχων, πίσω στις 7 Αυγούστου 1916, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Σπέρα, η οποία είχε ως συνέπεια το θάνατο τεσσάρων απεργών εργατών στη μνήμη των οποίων οι επισκέπτες μπορούν να βρουν στο χώρο να βρίσκεται το περίφημο ηρώο.

Και τέλος,

5. Βόλτα στα σοκάκια της Χώρας: Όσο όμορφη φαίνεται από το λιμάνι άλλο τόσο είναι κι από κοντά, όταν περπατάς στα σοκάκια στιγμές αφότου έχει δύσει ο ήλιος και το φως λιγοστεύει. Προσοχή στην πορεία σου προς το Κάστρο, διότι μπορείς πολύ εύκολα να βρεθείς σε κάποια βεράντα αν το μόνο φως να σε οδηγεί είναι αυτό του φεγγαριού.

Το είχε γράψει εξ’ άλλου κι ο Οδυσσέας Ελύτης στο «Εν Λευκώ» ότι: “Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: