Τα παιδιά στον καταυλισμό της Μόριας λένε πως θέλουν να πεθάνουν!

Ένα συγκλονιστικό τετράλεπτο ρεπορτάζ του BBC που αποτυπώνει τη φρίκη του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Η Μόρια είναι το μέτρο του δικού μας άθλιου πολιτισμού. Αυτού που οι πρόσφυγες έρχονται για να… αλλοιώσουν!

Παιδιά που φορούν καλοκαιρινά ρούχα μες στο καταχείμωνο, γιατί δεν έχουν να βάλουν άλλα. Παιδιά που φτάνουν στον καταυλισμό τραυματισμένα στο σώμα και την ψυχή τους, αλλά δε βρίσκουν το απαραίτητο περιβάλλον για να συνέλθουν και να αναρρώσουν ψυχικά και οργανικά. Παιδιά που χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο από απελπισία, που τραβάνε τα μαλλιά τους, που αρχίζουν να τραυματίζουν τους εαυτούς τους, γιατί δεν έχουν όρεξη για ζωή και λένε πως θέλουν να πεθάνουν.

Πρόσφυγες που στέκονται στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ. Στέκονται στην ουρά για να πάνε στην τουαλέτα για την ανάγκη τους. Και αρχίζουν να νιώθουν ουρά του ανθρώπινου είδους, πως η ζωή τους δεν έχει αξία, όταν τους αναγκάζουν να ζουν επιβιώνουν σε τέτοιες συνθήκες χωρίς αξιοπρέπεια. 18.000 ψυχές που στοιβάζονται σαν κοπάδι σε μια δομή για 2 χιλιάδες άτομα…

Η Μόρια είναι το μέτρο του δικού μας άθλιου πολιτισμού. Αυτού που οι πρόσφυγες έρχονται για να… αλλοιώσουν!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: