Τα γενέθλια του Πελετίδη και το δώρο της Κατιούσα

Ο Κώστας Πελετίδης είχε προχτές γενέθλια, δέχτηκε μια τούρτα-έκπληξη από τους συνεργάτες του, αλλά λίγες ημέρες πριν είχε δεχτεί και το δώρο της Κατιούσα…

Ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, είχε προχτές Παρασκευή τα γενέθλιά του. Κι όπως πληροφορούμαστε από τοπικό μέσο, δέχτηκε μια έκπληξη από τους συνεργάτες του, που του είχαν ετοιμάσει μια τούρτα, με την ευχή “χρόνια πολλά” στο “δήμαρχο της καρδιάς μας”, και μια καρδιά -εφόσον είναι καρδιολόγος και ο ίδιος.

Τα κεράκια είχαν δύο ερωτηματικά, για να μην προδίδουν την ηλικία. Αν και όπως μαθαίνουμε από το σχετικό λήμμα της Βικιπαίδεια, γεννήθηκε στις 12 Οκτώβρη -σημαδιακή μέρα, που συμπίπτει με την επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας- του 1953, που σημαίνει πως έκλεισε προχτές τα 65 του χρόνια, αν και στην πράξη μοιάζει πολύ νεότερος, τρέχοντας για κάθε ζήτημα που απασχολεί τους δημότες της Πάτρας.

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Κοζάνης, κι αυτό έγινε ένα από τα βασικά συνθήματα της Αντιπολίτευσης στο Δήμο, που έχει ξεμείνει από επιχειρήματα κι έπαιξε το χαρτί πως ο Πελετίδης δεν είναι βέρος Πατρινός. Σπούδασε Ιατρική στην Ιταλία, στα χρόνια της χούντας, έκανε την ειδικότητά του στην Έδεσσα και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Πάτρα μαζί με την οικογένειά του.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (το 2007 και το 2009) και την επόμενη χρονιά, υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας. Στις εκλογές του 2014 έβαλε ξανά υποψηφιότητα και εκλέχτηκε δήμαρχος για μια πενταετία, καταφέρνοντας μαζί με όλο το επιτελείο της δημοτικής αρχής, να αλλάξει την εικόνα της πόλης, να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα και να δώσει ελπίδα στους δημότες που τον εξέλεξαν.

Είναι επίσης πρόεδρος του Παμμικρασιατικού, ενώ η ιδιότητά του ως καρδιολόγος, το ήθος του και η γενικότερη στάση τον καθιστούν πολύ δημοφιλή στο λαό της Πάτρας, όση λάσπη κι αν πετάνει κατά καιρούς εναντίον του οι πολιτικοί του αντίπαλοι, που έμειναν χωρίς τη γλύκα της καρέκλας.

Εμείς με τη σειρά μας του ευχόμαστε χρόνια πολλά, δημιουργικά, πάντα από πολιτικά ενεργή θέση. Κι όσο για το δικό μας δώρο, ως Κατιούσα, είχαμε φροντίσει να το δώσουμε μερικές ημέρες νωρίτερα.

Λεπτομέρειες προσεχώς. Μείνετε συντονισμένοι στις οθόνες σας…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: