Συγκρότηση ομάδας γυναικών – φοιτητριών «Ειρήνη Γκίνη» στο ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ 

«Σπάμε τη σιωπή μας, αναδεικνύουμε την πραγματικές αιτίες πίσω από την πολύμορφη βία κατά των γυναικών και απαιτούμε μια κοινωνία που να ανταποκρίνεται στο ύψος των αναγκών μας!»

Ομάδα Γυναικών – Φοιτητριών, με την ονομασία «Ειρήνη Γκίνη» συγκροτήθηκε στο ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ με πρωτοβουλία φοιτητριών των δύο ιδρυμάτων.

Όπως σημειώνει η Ομάδα Γυναικών – Φοιτητριών, η πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ομάδας πάρθηκε με αφορμή τα περιστατικά που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από τις δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου και καταγγελιών φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση. «Όλες εμείς οι νέες φοιτήτριες προβληματιζόμαστε και νιώθουμε την ανάγκη να δράσουμε για ζητήματα που αφορούν τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία, την καταπίεση που δέχεται στον χώρο δουλειάς και μόρφωσης, στον χώρο του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, συνολικά στα εμπόδια που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια να ζήσει με σύγχρονους όρους».

Η ανακοίνωση προσθέτει πως μέσα από την Ομάδα Γυναικών, οι φοιτήτριες «παλεύουμε ενάντια στη γυναικεία ανισοτιμία και τις αιτίες που την γεννάνε. Θεωρούμε ότι καμιά γυναίκα μέσα στο πλαίσιο του αστικού κράτους και της ΕΕ δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες της για μόρφωση, εκπαίδευση, Πολιτισμό, Αθλητισμό, να είναι ανεξάρτητη οικονομικά και κοινωνικά. Γι’ αυτό διεκδικούμε τη γυναικεία ισοτιμία, γιατί ισοτιμία σημαίνει ίδια αξία, αξία που θα την αποκτήσεις με ίσα κοινωνικά δικαιώματα, δηλαδή κοινωνική ισοτιμία σε ένα σύστημα ισότιμο κοινωνικά, χωρίς κανενός είδους εκμετάλλευση και καταπίεση. Λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι η οργανωμένη, συλλογική διεκδίκηση για την καταπολέμηση της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών, στον αγώνα για Πανεπιστήμιο και ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Η Ομάδα Γυναικών σημειώνει επίσης πως μετά τη σιωπηρή διαμαρτυρία που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών και την εκδήλωση με συναγωνίστρια από την ΟΓΕ με θέμα την πολύμορφη βία κατά των γυναικών, θα προχωρήσει την Τετάρτη 2 Ιούνη σε μουσικό δρώμενο στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ.

«Σπάμε τη σιωπή μας, αναδεικνύουμε την πραγματικές αιτίες πίσω από την πολύμορφη βία κατά των γυναικών και απαιτούμε μια κοινωνία που να ανταποκρίνεται στο ύψος των αναγκών μας!», καταλήγει η ανακοίνωση.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: