Στρατόπεδα συγκέντρωσης δε θέλουν τα νησιά!

Ούτε στη Βάστρια, ούτε πουθενά – Μηχανοκίνητη πορεία στη Λέσβο

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΑΣΤΡΙΑ – ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Δεκάδες αυτοκίνητα και μηχανάκια συγκεντρώθηκαν από τις 11 το πρωί στο πάρκο του ΙΚΑ όπου είχε οριστεί η προσυγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου για τη μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στη δημιουργία νέου κέντρου φυλακής στη Λέσβο.

Στο συγκεντρωμένο πλήθος χαιρετισμό από τα μεγάφωνα απηύθυνε ο Marseld Jano, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της Διοίκησης του εργατικού κέντρου ο οποίος στάθηκε στο μεγαλειώδη αγώνα που πραγματοποιήθηκε πριν 1 χρόνο. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Θοδωρής Ασλανίδης, ο οποίος ανέφερε ότι ο ηρωικός αγώνας στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα αποτελούν φάρο για τους επόμενους αγώνες. Στάθηκε επίσης στην ετοιμότητα που πρέπει να έχει το κίνημα για να μην επιτρέψει να υλοποιηθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης.

Η προσυγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου ενώθηκε με την μαζική μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από την Παναγιούδα, όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα συμμετείχαν.

Η μαζική μηχανοκίνητη πορεία πέρασε μέσα από την πόλη, σταμάτησε σε κεντρικά σημεία, έξω από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και το Δημαρχείο Μυτιλήνης όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στη δημιουργία νέου κέντρου και τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι όπου αναρτήθηκε πανό. Πανό επίσης με το κύριο αίτημα των νησιωτών αναρτήθηκε και έξω από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου

Πηγή: ΠΑΜΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: