«Σιγά μη δώσουμε επίδομα στον Τούρκο»… – Παράσταση διαμαρτυρίας για τον βαριά ανάπηρο από βασανιστήρια Τζαφέρ Κουρτ που τα ΚΕΠΑ «σφαγιάζουν» το επίδομα παραπληγίας του

Ο Τζαφέρ Κουρτ, βαριά ανάπηρος από βασανιστήρια και αγωνιστής της Ειρήνης, αναγνωρισμένος από Διεθνής Οργανισμούς και από την χώρα μας, ως διωκόμενος Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, για χρόνια έπαιρνε το επίδομα παραπληγίας. Τα τελευταία χρόνια με σειρά από αποφάσεις των ΚΕΠΑ του μειώνουν το επίδομα από 700 σε 300€ και τον καταδικάσουν στην πείνα και στην εξαθλίωση.

Μετά από αλλεπάλληλες εξετάσεις από Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές επιτροπές ο Τζαφέρ Κουρτ, βαριά ανάπηρος από βασανιστήρια και αγωνιστής της Ειρήνης, αναγνωρισμένος από Διεθνής Οργανισμούς και από την χώρα μας, ως διωκόμενος Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, για χρόνια έπαιρνε το επίδομα παραπληγίας. Τα τελευταία χρόνια με σειρά από αποφάσεις των ΚΕΠΑ του μειώνουν το επίδομα από 700 σε 300€ και τον καταδικάσουν στην πείνα και στην εξαθλίωση. Επειδή δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την βαρύτητα της αναπηρίας του για να του μειώσουν το επίδομα, τον αποχαρακτηρίζουν από παραπληγικό ενώ ο ίδιος μετακινείται με αμαξίδιο και για να ορθοστατήσει στοιχειωδώς χρησιμοποίει πατερίτσες.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 9 του Οκτώβρη στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ (Αγίου Κωνσταντίνου 8, πλ. Ομονοίας), στις 11 το πρωί.

Να σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 23 του Σεπτέμβρη, στα κεντρικά γραφεία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), κατά τη διάρκεια της οποίας η αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ κατήγγειλε σκαιότατη συμπεριφορά και προπηλακισμούς που δέχτηκε από μέλος της Επιτροπής κατά την προσπάθειά της να θέσει τα αιτήματά της, αλλά και να στηρίξει την θέση του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα. Τελικά χάρη στην αποφασιστική στάση της αντιπροσωπείας της ΣΕΑΑΝ η Επιτροπή άκουσε τις θέσεις και τα αιτήματα του ταξικού αναπηρικού κινήματος.

Στο κάλεσμά της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) σημειώνονται τα εξής:

Καλούμε την Διοίκηση του ΕΦΚΑ και την Κεντρική Διεύθυνση των ΚΕΠΑ με βάση τα επιστημονικά και κοινωνικά κριτήρια και με βάση το Νόμο 4554 130/18/7/18 να αναγνωρίσουν ως δικαιούχο του επιδόματος παραπληγίας στον συνάδελφο Κουρτ Τζαφέρ. Σημειώνουμε ότι βάσει αυτής της διάταξης, δικαιούχοι του επιδόματος παραπληγίας δεν είναι μόνο αυτοί με τη τυπική έννοια του παραπληγικού αλλά και αυτοί οι βαριά κινητικά ανάπηροι, που η κλινική τους εικόνα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη καθημερινή τους ζωή είναι ανάλογες με αυτές του παραπληγικού. 

Θεωρούμε ότι η χώρα μας οφείλει να εξασφαλίσει όλα εκείνα τα αναγκαία μέσα στο Κουρτ Τζαφέρ για τη αξιοπρεπή καθημερινή του επιβίωση με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν από την αναπηρία του. Είναι μια στοιχειώδης ηθική υποχρέωση σε ένα φίλο του Ελληνικού και Κυπριακού λαού που έμεινε ανάπηρος από τους βασανιστές στρατοκράτες της Τουρκίας, επειδή υπερασπιζόταν τα δίκια του λαού του και αντιτάχθηκε στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Θεωρούμε ότι η ως άνω απαράδεκτη, επαναλαμβανόμενη απόφαση των ΚΕΠΑ, τα τελευταία χρόνια, εκτός του ότι εντάσσεται στη λογική των περικοπών, ενέχει ξενοφοβικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά. «Σιγά μη δώσουμε επίδομα στο Τούρκο!!!»

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα να συνεδριάσει η Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή και να του αναγνωρίσει, την ιδιότητα του δικαιούχου του εξωιδρυματικού επιδόματος-παραπληγίας και να του αποδώσει ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.

Σε κάθε άλλη περίπτωση το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις του και θα καταγγείλει σε όλους τους αρμόδιους εγχώριους και Διεθνής φορείς/οργανισμούς την άδικη και προκλητική αντιμετώπιση του Τούρκου ανάπηρου αγωνιστή, πολιτικού πρόσφυγα Κουρτ Τζαφέρ.

  • Ίδια δικαιώματα σε όλους ανάπηρους που ζουν στην Ελλάδα. Έλληνες, Πρόσφυγες και Μετανάστες. 
  • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.
  • Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα είναι σε ετοιμότητα, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Τα σχέδια της Κυβέρνησης που με βάση το 3ο Μνημόνιο και τη 4η Αξιολόγηση ετοιμάζουν έναν νέο γύρο, μαζικών περικοπών στις θεραπείες, στα επιδόματα και τις συντάξεις της αναπηρίας με εργαλείο τη λειτουργικότητα.
  • Ασπίδα μας η αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, με τους αδικημένους και τους κατατρεγμένους. Για μια ζωή με δικαιώματα χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, η μόνη προοπτική.              

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 9 του Οκτώβρη στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ (Αγίου Κωνσταντίνου 8, πλ. Ομονοίας), στις 11 το πρωί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: