ΣΦΕΑ: Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των κατοίκων των νησιών του Βόρειου Αιγαίου

“Καταγγέλλουμε τον Κυβερνητικό αυταρχισμό, την απροκάλυπτη αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει!”

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

Αλλεπάλληλα τα κρούσματα κυβερνητικού αυταρχισμού τις τελευταίες ημέρες.

   Η αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή ξεδιπλώνεται σε διάφορα μέτωπα – ασφαλιστικό, προσφυγικό, πανεπιστημιακό άσυλο – προκαλεί την αντίδραση των εργαζομένων και της νεολαίας, την αντίδραση των κατοίκων των νησιών, την αντίδραση του φοιτητικού κινήματος.

  Με τη μεταφορά μεγάλου αριθμού διμοιριών ΜΑΤ στα νησιά και την χρήση χημικών και πρωτοφανούς  βίας, επιχειρεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στα πλαίσια της συμφωνίας ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας, με την ίδρυση σε αυτά κλειστών δομών κράτησης.  

   Η δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων των νησιών, στην αρνητική για τη ζωή τους πολιτική της κυβέρνησης με την επίταξη χώρων και την κατασκευή κλειστών δομών κράτησης των προσφύγων – μεταναστών, αντιμετωπίζεται με πρωτοφανή σε έκταση και ένταση καταστολή και βία. Ακόμα και την στιγμή της αποχώρησής τους από Χίο, μετά τον μαζικό ξεσηκωμό των κατοίκων του νησιού, οι ΜΑΤατζήδες προέβηκαν σε ξυλοδαρμούς πολιτών, σε ρίψη χημικών, προξένησαν ζημιές σε αυτοκίνητα στο λιμάνι.

    -Την ίδια στιγμή, μετά το γνωστό επεισόδιο με τον ένοπλο άνδρα των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, τα ΜΑΤ εισήλθαν στην ΑΣΟΕΕ για τρομοκράτηση των φοιτητών και επιτέθηκαν στους φοιτητές που διαδήλωναν κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας, συλλαμβάνοντας και παραπέμποντας σε δίκη 7 από αυτούς.

   -Στην κλιμάκωση του Κυβερνητικού αυταρχισμού, ως μέσου για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, απάντηση θα δώσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία με μαζικούς και δυναμικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των κατοίκων των νησιών του Βόρειου Αιγαίου ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης & Ε.Ε. για εγκλωβισμό των προσφύγων & μεταναστών στα νησιά τους.

 √  Στηρίζουμε τους αγώνες των φοιτητών για υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου.

√ Καταγγέλλουμε τον Κυβερνητικό αυταρχισμό, την απροκάλυπτη αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει!

Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: