ΣΦΕΑ: Πρωτομαγιά 2020 – Να μην πληρώσουμε άλλο, έχουμε πληρώσει αρκετά!

Το «όλοι μαζί τα καταφέραμε», ή το «όλοι μαζί μπορούμε» είναι παραπλανητικό γιατί παραγνωρίζει σκόπιμα τις θυσίες των εργαζομένων και της νεολαίας. Γι’ αυτό συμμετέχουμε στις οργανωμένες & συμβολικές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Τα μέλη του ΣΦΕΑ, οι αντιδικτατορικοί αγωνιστές, γνωρίζουν καλά πως η ταξική πάλη δεν σταμάτησε ούτε στις σκληρές συνθήκες της 7χρονης δικτατορίας και δεν πρόκειται να σταματήσει λόγω των σημερινών «ειδικών» συνθηκών.

   Γνωρίζουν πως οι αντιστασιακές οργανώσεις τιμούσαν την εργατική πρωτομαγιά διακινώντας ανακοινώσεις και τρικ.

    «ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ- ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ» γράφτηκε με κόκκινη μπογιά σε τοίχους της Αθήνας και των άλλων πόλεων, προκαλώντας την μήνη του στρατιωτικού καθεστώτος.

   Θυμούνται την προσπάθεια που έγινε  σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις, την πρωτομαγιά του 1972 & του 1973,  για διοργάνωση συγκέντρωσης, κάτω από αντίξοες συνθήκες,  στην πλατεία Δημαρχείου στην Αθήνα, που κατάληξε στη βίαιη προσαγωγή δεκάδων εργαζομένων (κυρίως οικοδόμων) και νεολαίων στην Γενική Ασφάλεια στη Μεσογείων.

  Θυμούνται τις εκδηλώσεις που διοργάνωναν οι πολιτικοί κρατούμενοι, στους τόπους κράτησης και εξορίας, τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά και τους ήρωες της.

   Σήμερα,  τα ζητήματα που σχετίζονται με τις επιπτώσεις του κορονοϊού ίσως να επισκιάζουν, πρόσκαιρα, τα οξυμένα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται πως οι αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας τίθενται σε αναστολή ή σε αναμονή, την ώρα που προωθούνται οι  πάγιες επιδιώξεις  του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.

   Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιβληθεί γενικό σιωπητήριο, όπως επιζητεί η κυβέρνηση  και η εργοδοσία, καθόσον η επόμενη μέρα που έρχεται δεν προοιωνίζεται «ρόδινη» για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.  

   Το «όλοι μαζί τα καταφέραμε», ή το «όλοι μαζί μπορούμε» είναι παραπλανητικό γιατί παραγνωρίζει σκόπιμα τις θυσίες των εργαζομένων και της νεολαίας.

    Γι’ αυτό συμμετέχουμε στις οργανωμένες & συμβολικές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων:

   √  Για να αποκρούσουμε την «νέα» επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης της Ν.Δ.. 

   √ Να βροντοφωνάξουμε,   δεν πληρώνουμε άλλο, έχουμε πληρώσει αρκετά! 

Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: