«Πρότερος σύννομος βίος»… Ελεύθερος ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Κορκονέας! – ΚΝΕ: Προκαλεί το αίσθημα δικαίου του λαού και της νεολαίας η απόφαση αποφυλάκισής του

Με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν «σπάσει» τον Ιούλη του 2019 τα ισόβια για τον Κορκονέα που αποφυλακίστηκε τότε. Μετά από αυτή την απόφαση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας είχε ασκήσει αναίρεση. Έτσι η υπόθεση εξετάστηκε από το Εφετείο, το οποίο εντέλει με αυτή την προκλητική απόφαση αποδέχθηκε το ελαφρυντικό για τον δολοφόνο.

Με απόφαση του Μεικτού Εφετείου Λαμίας, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, απελευθερώνεται ο καταδικασμένος για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, με την αναγνώριση του «πρότερου σύννομου βίου».

Υπενθυμίζεται ότι με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν «σπάσει» τον Ιούλη του 2019 τα ισόβια για τον Κορκονέα που αποφυλακίστηκε τότε. Μετά από αυτή την απόφαση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας είχε ασκήσει αναίρεση. Έτσι η υπόθεση εξετάστηκε από το Εφετείο, το οποίο εντέλει με αυτή την προκλητική απόφαση αποδέχθηκε το ελαφρυντικό για τον δολοφόνο.

«Προκαλεί το αίσθημα δικαίου του λαού και της νεολαίας η απόφαση αποφυλάκισης του Επ. Κορκονέα, καταδικασμένου για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. 

Συγκεκριμένα, τονίζει πως

«αυτή η απόφαση δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ένας ακόμα κρίκος σε δικαστικές αποφάσεις που ρίχνουν στα μαλακά τον θύτη, τροφοδοτώντας τελικά την ένταση της κρατικής καταστολής, της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωράει απρόσκοπτα η επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική από όλες τις κυβερνήσεις.

Τείχος απέναντι στην αστυνομική και κρατική βία θα υψώσει μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού και της νέας γενιάς για ζωή με δικαιώματα».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: