Ποιος είναι ο ρόλος του άνδρα με το κίτρινο μπλουζάκι στη δολοφονία του Ζακ;

Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν για το ρόλο ενός συγκεκριμένου άνδρα στο περιστατικό και την οικειότητά του με τις αστυνομικές αρχές, που έσπευσαν να απαντήσουν πως δεν μπορούν να τον εντοπίσουν, για να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Το διεθνές ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture αφού ανέλυσε το διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό, συνέταξε μια αποκαλυπτική έκθεση για την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, αναδεικνύοντας τον κρίσιμο ρόλο ενός συγκεκριμένου άντρα με κίτρινο μπλουζάκι, που αγνοείται και δεν έχει κληθεί από την αστυνομία να καταθέσει.

Το συγκεκριμένο άτομο εμφανίζεται σε μια σειρά πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων, από την αρχή του επεισοδίου, εμποδίζοντας χωρίς προφανή λόγο το Ζακ να μπει σε ένα κατάσταημα. Είναι επίσης παρών στην επίθεση του κοσμηματοπώλη στο Ζακ, μιλώντας στο κινητό του και δίνοντας πιθανότατα οδηγίες (“έλα στο Βενέτη”). Ενημερώνει πρώτος τους αστυνομικούς που καταφτάνουν στο σημείο, παρακολουθεί από πολύ κοντινή απόσταση τον ξυλοδαρμό και τη χειροπέδηση του Ζακ, ενώ φαίνεται να κρατά πτυσσόμενο γκλομπ, παρόμοι με αυτό των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Παρά την οικειότητα που φαίνεται να έχει με τους αστυνομικούς, η ΕΛΑΣ έσπευσε να απαντήσει με συνοπτικές διαδικασίες στον ανακριτή πως είναι αδύνατο να εντοπίσει το συγκεκριμένο άτομο και τους άνδρες που εμφανίζονται στο βίντεο, προκαλώντας ακόμα περισσότερα ερωτήματα για τη σχέση που έχει μαζί τους και αν τους καλύπτει.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Omnia που έφερε στο φως της δημοσιότητας τη συγκεκριμένη έκθεση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: