Ποιον ενοχλεί η συναυλία αλληλεγγύης των φοιτητικών συλλόγων στους πυρόπληκτους;

Ο Δήμος Καισαριανής, με απαράδεκτα προκλητικά προσχήματα, απέρριψε το αίτημα των Φοιτητικών Συλλόγων για διεξαγωγή της Φοιτητικής Συναυλίας αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους στο Σκοπευτήριο Καισαριανής την Κυριακή 29/8!

Ο Δήμος Καισαριανής, με απαράδεκτα προκλητικά προσχήματα, απέρριψε το αίτημα των Φοιτητικών Συλλόγων για διεξαγωγή της Φοιτητικής Συναυλίας αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους στο Σκοπευτήριο Καισαριανής την Κυριακή 29/8!! Φυσικά οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ξεκαθαρίζουμε ότι η συναυλία θα πραγματοποιηθεί κανονικά!!» τονίζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας.

Σε καταγγελία τους σημειώνουν:

«Τι μας είπαν;

  1. 1. “Με τη Συναυλία θα υπάρξει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο Σκοπευτήριο”!! Ενημερώνουμε τη δημοτική αρχή ότι φοιτητές από μία σειρά Φοιτητικούς Συλλόγους, βδομάδες τώρα έχουμε ενταχθεί σε εθελοντικές πεζοπόρες ομάδες πολλών περιοχών, ανάμεσα τους και στην Καισαριανή! Αναρωτιόμαστε: τώρα την έπιασε ο πόνος τη δημοτική αρχή για τις πυρκαγιές;! Ούτε μια διαμαρτυρία, ούτε μια κουβέντα μέχρι τώρα για την κατάσταση που βρίσκεται το Δάσος του Υμηττού και την εγκληματική στάση των υπευθύνων. Ας κάνουν μία βόλτα και στην Πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ που τα χόρτα έχουν γίνει ζούγκλα!
  2. 2. “Δεν προβλέπεται Συναυλία με όρθιους, αλλά μόνο με καθήμενους” μας είπαν! Φανταζόμαστε ότι το ίδιο μέτρο ισχύει και στα αστικά λεωφορεία από και προς την Καισαριανή, που στοιβαζόμαστε σαν τις σαρδέλες, αλλά εκεί ο Δήμος πάλι δεν έχει πει κουβέντα! Ακολουθεί πιστά την πεπατημένη της κυβέρνησης να γίνει η πανδημία αφορμή να πέσει σιγή ιχθύος στις ανάγκες του κόσμου. Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουμε αποδείξει με τη στάση και τις διεκδικήσεις μας ότι τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.
  3. 3. “Ο χώρος έχει μεγάλη ιστορική σημασία και δεν προσφέρεται για συναυλίες”Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι γνωρίζουν την ιστορική σημασία του χώρου θυσίας των 200 κομμουνιστών ηρώων το 1944. Έχουμε επανειλημμένα οργανώσει επισκέψεις στο Μουσείο και θα συνεχίζαμε, αν η τωρινή Δημοτική αρχή δεν το κρατούσε κλειστό εδώ και 1,5 χρόνο! Στον χώρο έχουν γίνει σπουδαίες συναυλίες τιμώντας την ιστορική μνήμη, διαχρονικά. Αλήθεια η πάλη για τα δικαιώματά μας, για την προστασία του δασικού πλούτου, η έκφραση αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμάς αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για μια καλύτερη ζωή; Η ιστορική μνήμη είναι ζωντανή μόνο όταν γίνεται πηγή έμπνευσης στο σήμερα!

Η καλύτερη απάντηση θα είναι η μεγάλη επιτυχία της συναυλίας! Εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους!

Όλοι την Κυριακή 29/8 στις 8.30 μ.μ. στο Σκοπευτήριο Καισαριανής!».

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: