Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον δολοφόνο και βιαστή της Σούζαν Ίτον

Ο κατηγορούμενος, τελικά κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό από το δικαστήριο, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Τον περασμένο Ιούλιο η γνωστή καθηγήτρια μοριακής βιολογίας στο Ινστιτούτο Μοριακής Κυτταρικής Βιολογίας και Γενετικής,  Σούζαν Ίτον, εντοπίστηκε νεκρή στο Κολυμπάρι Χανίων, από δύο άνδρες.

Η Βιολόγος βρισκόταν στην Κρήτη για ένα επιστημονικό συνέδριο , όταν οικείοι και συναδελφοί της ανησύχησαν, καθώς βγήκε για τζόγκινγκ και δεν επέστρεψε. Ο 27χρονος τότε, Ιωάννης Παρασκάκης, αφού την χτύπησε με το αυτοκίνητό του, την έβαλε αναίσθητη στο πορτμπαγκάζ και την μετέφερε σε σπηλιά στο Μάλεμε. Εκεί, τη βίασε περισσότερες από μία φορές και τη δολοφόνησε, ενώ στη συνέχεια πέταξε το σώμα της σε φρεάτιο το οποίο αποτελούσε καταφύγιο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η σορός της Ίτον εντοπίστηκε σε αποσύνθεση λίγες μέρες αργότερα , ενώ οι αστυνομικές έρευνες οδήγησαν στον Παρασκάκη εξαιτίας του κινητού του, το οποίο εξέπεμψε σήμα στην εν λόγω σπηλιά την ημέρα της εξαφάνισης της Ίτον. Ο Παρασκάκης συνελήφθη και ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ με εισαγγελική εντολή δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, ώστε να αναγνωριστεί από άλλες γυναίκες οι οποίες δέχθηκαν παρόμοια επίθεση στην περιοχή.

Την Τρίτη ξεκίνησε η δίκη του Κρητικού αγρότη. Η διαδικασία κράτησε περίπου 12 ώρες, με αλληλέγγυους έξω από τα δικαστήρια και την αδελφή του θύματος να καταθέτει συντεριμμένη.

Σπουδαίοι μάρτυρες στην οι δύο άνδρες που βρήκαν τη δολοφονημένη γυναίκα.

“Στην αρχή δεν το πιστέψαμε. Δεν ήταν εύκολο να το πιστέψουμε”– είπε, ο ένας από αυτούς . “Πλησίασα ένα μέτρο. Αγωνία, φόβος… Έχουν μείνει στο μυαλό μας φωτογραφίες, εικόνες”

Στη συνέχεια κατέθεσε αστυνομικός της Ασφαλείας Χανίων, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες, ενώ νωρίτερα ως μάρτυρες ήρθαν και δυο μελισσοκόμοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή του συμβάντος και είχαν εξεταστεί προανακριτικά, δίνοντας μάλιστα και δείγμα DNA.

Ο αστυνομικός αναφέρθηκε σε γνωστές πτυχές των ερευνών σχετικά με τις κάμερες και το λευκό αυτοκίνητο του δράστη και σε περιστατικά που ο καθ’ομολογίαν δράστης είχε σκεφτεί, προγενέστερα του συμβάντος.

Ο θύτης στην απολογία του αρνήθηκε τον βιασμό, ερχόμενος σε αντίφαση με τα όσα είχε πει κατά την διαδικασία της ανάκρισης, όπου και είχε ομολογήσει το έγκλημα και είχε περιγράψει στις αρχές με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον βιασμό και τη δολοφονία της Ίτον. Όταν βέβαια ρωτήθηκε από το δικαστήριο πώς εξηγεί το γεγονός ότι βρέθηκαν σπερματικά υγρά που ανήκαν στον ίδιο στο σώμα της δολοφονηθείσης, δεν απάντησε.

“Ζητάω τεράστιο συγνώμη για όσα έχω προκαλέσει σε όλους. Αισθάνομαι ένοχος. Θα με κρίνετε εσείς. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, δεν ξέρω πώς να μιλήσω, συνήθως με ρωτάνε. Την είδα που περπατούσε στην άκρη του δρόμου και για κάποια στιγμή μου φάνηκε ότι ήθελε να περάσει απέναντι. Έπεσα πάνω της με το αυτοκίνητο, τη χτύπησα στα πόδια και εκείνη αμέσως έπεσε κάτω. Κατέβηκα και η εικόνα που είδα δεν μου άρεσε. Δεν είχα μαζί μου το κινητό μου τηλέφωνο και δεν μπορούσα να καλέσω σε βοήθεια. Σκέφτηκα πως τελικά δεν θα καταφέρει να ζήσει και αποφάσισα να τη βάλω στο πορτμπαγκάζ για να την εξαφανίσω. Στην πορεία προς το καταφύγιο άκουγα από πίσω να βογκάει και να χτυπάει το αυτοκίνητο. Όταν έφτασα στο σημείο, την έβγαλα με τα χέρια μου από το πορτμπαγκάζ, πήρα τον σφυγμό της και είδα ότι είχε αρχίσει να παγώνει. Την έριξα μέσα στον αεραγωγό και πήγα να πλύνω το αυτοκίνητο με το λάστιχο στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο κοντινό νεκροταφείο. Τις επόμενες ημέρες χρειάστηκε να ξαναπλύνω το αυτοκίνητο γιατί συνέχιζα να νιώθω τη μυρωδιά της αλλά και στο μυαλό μου να ακούω τα βογγητά της. Ζητάω ένα τεράστιο συγγνώμη για όλο αυτό που προκάλεσα, αλλά θεωρώ ότι τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο ήταν ατύχημα»

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, επικαλέστηκε διατεταραγμένη ψυχική υγεία και ζήτησε μειωμένο καταλογισμό, αμφισβητώντας τις υπάρχουσες πραγματογνωμοσύνες σύμφωνα με τις οποίες ο πελάτης του δεν αντιμετωπίζει κάποια διαταραχή.

Ο κατηγορούμενος, τελικά κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό από το δικαστήριο, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

*Με πληροφορίες από cretalivenews

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: