Συνδικάτο Οικοδόμων – Καματερό: Παίζουν με την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας

Σε σύσκεψη στο Καματερό καλεί σωματεία και μαζικούς φορείς το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιλίου – Πετρούπολης – Αγίων Αναργύρων – Καματερού την Τετάρτη 18/9, για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα σχέδια για δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή.

Σε σύσκεψη στο Καματερό καλεί σωματεία και μαζικούς φορείς το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιλίου – Πετρούπολης – Αγίων Αναργύρων – Καματερού την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη και ώρα 19:30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού (Γρ.Λαμπράκη και Θεσσαλονίκης). Θέμα της σύσκεψης είναι τα επόμενα αγωνιστικά βήματα ενάντια στα σχέδια για δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή, δίπλα στην ήδη υπάρχουσα υγειονομική βόμβα του ΧΥΤΑ.

Αντίστοιχες συσκέψεις σωματείων και μαζικών φορέων διοργανώνονται άλλωστε στην Πετρούπολη τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη και στη Φυλή την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη.

Το Παράρτημα του Συνδικάτου, που καλεί στη σύσκεψη στο Καματερό, αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η Περιφερειακή Αρχή της κ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) λίγες μέρες πριν αποχωρήσει, σε απόλυτη συνεννόηση και συμφωνία με τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Πατούλη και την κυβέρνηση της ΝΔ, αποφάσισε στον ΕΔΣΝΑ τη δημιουργία ενός νέου ΧΥΤΑ στην Φυλή. Μάλιστα, όρισαν και παλιά λατομεία, μέσα στα οποία και το λατομείο Μουσαμά, στην πλάτη του Θεάτρου Πέτρας στην Πετρούπολη, ως τον επικρατέστερο χώρο για το μεγαλύτερο και με διαφορά ΧΥΤΥ της Αττικής.

Παίζουν με την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας.

Ξεσηκωμός τώρα!

Συναδέλφισσες/φοι, σύμφωνα με την δική μας αντίληψη η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ζήτημα της πάλης του λαϊκού κινήματος, γιατί αφορά πρώτα από όλα την ποιότητα ζωής των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και για την περίπτωση της Αττικής, ειδικά αυτών που κατοικούν στην περιοχή του Θριασίου και της Δυτικής Αθήνας. (…)

Διεκδικούμε:

  • Να κλείσει άμεσα και οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής, φτάνει πια με τον καρκίνο.
  • Να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.
  • Καμιά σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά.
  • Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων.
  • Όχι στην καύση των απορριμμάτων
  • Όχι στην μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.
  • Να διασφαλιστούν απόλυτα οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο τομέα της καθαριότητας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τώρα ήρθε η ώρα για οργάνωση και ξεσηκωμό όλων μας. Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μας θα βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς τους».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: