ΛΑΣΥ Αττικής: Πόσο πράσινα είναι τα εγκλήματα της διοίκησης Πατούλη στη Φυλή και αλλού;

Αλήθεια, πόσο «πράσινα» είναι τα πανάκριβα τέλη που πληρώνουν οι δημότες και η «περιβαλλοντική φορολογία»; Αλήθεια, πόσο «πράσινο» είναι το έγκλημα στη Φυλή που συνεχίζεται με νέα χωματερή στο δρόμο που άνοιξε η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ της κ. Δούρου;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σχετικά με την επιστολή του Περιφερειάρχη Αττικής για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Αττική

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» έχει επανειλημμένα ζητήσει να γίνει συζήτηση και να παρθεί απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τον νέο ΧΥΤΑ Φυλής, το σύνολο των εγκαταστάσεων στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και συνολικά για τη Διαχείριση Απορριμμάτων, καταθέτοντας δημόσια την ολοκληρωμένη πρόταση της από τον Οκτώβριο του 2019.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκλεκτού της ΝΔ κ. Πατούλη έχουμε καταθέσει όχι μία, όχι δυο, αλλά 13 φορές σχετικά αιτήματα.
Η μονότονη απάντηση στα αιτήματα μας ήταν ότι θα ακολουθήσει μονοθεματικό συμβούλιο, κάτι που φυσικά ποτέ δεν έγινε. Αντίστοιχα τέτοια συζήτηση δεν έχει γίνει ούτε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ παρά τη ρητή δέσμευση του Προέδρου του Συνδέσμου και Αντιπεριφερειάρχη.
Επιπλέον στις 5 Φλεβάρη 2020 εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Δυτική Αθήνα και στη Δυτική Αττική κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για την υπάρχουσα και τη νέα χωματερή στη Φυλή, ενώ στις 12 Μάη του 2020 η Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής οργάνωσε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου για τη διαχείριση των αποβλήτων στην Αττική. Επίσης στις 23 Φλεβάρη 2021 οργανώσαμε διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση μπροστά στη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΜΠΕ για τη νέα χωματερή όπου ζητήσαμε για μια ακόμα φορά να γίνει μονοθεματική συζήτηση.
Ύστερα από όλα αυτά, ο κ. Πατούλης αποστέλλει μαζικά επιστολή σε βουλευτές, δημάρχους, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους για να συμβάλουν στο σχέδιο για μια «πράσινη Αττική».
Οι προτάσεις του νέου Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων που επικαλείται ο περιφερειάρχης στην επιστολή του στοχεύουν στη διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την εφαρμογή των κατευθύνσεων μετάβασης στην «πράσινη κυκλική οικονομία», και όχι στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
 
Αλήθεια, πόσο «πράσινα» είναι τα πανάκριβα τέλη που πληρώνουν οι δημότες και η «περιβαλλοντική φορολογία»;
Αλήθεια, πόσο «πράσινο» είναι το έγκλημα στη Φυλή που συνεχίζεται με νέα χωματερή στο δρόμο που άνοιξε η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ της κ. Δούρου;
Αλήθεια, πόσο «πράσινα» είναι τα νέα εγκλήματα τύπου Φυλής που δρομολογούνται για άλλες περιοχές της Αττικής, όπως στο Γραμματικό και τώρα στον Πειραιά;
Αλήθεια, πόσο «πράσινο» θα φαντάζει το τεράστιο φουγάρο, που προβλέπεται να «φυτρώσει» κάπου στην Αττική σκορπίζοντας κάθε μέρα εκατομμύρια κυβικά μέτρα καρκινογόνων αερίων από την καύση χιλίων και πάνω τόνων αποβλήτων;
Με την επιστολή του ο κ. Πατούλης προσπαθεί να καλύψει την αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, να προσελκύσει συνενόχους και να παρουσιάσει το νέο ΠΕΣΔΑ, για το οποίο μέχρι τώρα ενημέρωνε επιλεκτικά, ως προϊόν …διαβούλευσης!
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ολοκληρωμένες θέσεις κόντρα στην πολιτική που ασκείται και τις έχει καταθέσει εδώ και καιρό. Ο κ. Πατούλης τις γνωρίζει πολύ καλά, απλά δεν τον εξυπηρετούν, γιατί είναι στον αντίποδα της πολιτικής που υπηρετεί πιστά και όταν φεύγει η χρυσόσκονη και τα επικοινωνιακά τερτίπια αποκαλύπτονται κέρδη για τους λίγους και καρκίνος για τους πολλούς.
 
Και το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε με όλες τις δυνάμεις μας στο πλευρό του λαού της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, στο πλευρό του λαού του Πειραιά και της Ανατολικής Αττικής, συνολικά του λαού της Αττικής, που αντιστέκεται όλο και πιο μαζικά, οργανωμένα, στην επιχείρηση υποβάθμισης της ποιότητας ζωής και της υγείας του για να θησαυρίζουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΣΤΗΣ
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΤΗΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: