Η αδράνεια είναι συνενοχή! – Όχι άλλη αναμονή, αγώνας τώρα για να ακυρωθεί το εισιτήριο στον Όλυμπο!

Η κυβέρνηση προχωρά κανονικά τον σχεδιασμό της, βγάζοντας και τους ανάλογους τιμοκαταλόγους! Τη σχετική απόφαση υπογράφει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς (εκείνος ο… “οικολόγος ποδηλάτης”), μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Η πάλη του λαού της Πιερίας ενάντια στη θέσπιση εισιτηρίου στον Όλυμπο πρέπει να οργανωθεί “ΧΘΕΣ” – Φτάνουν πια οι ανακοινώσεις και οι φωτογραφίες- Να ξεκινήσει ΤΩΡΑ ο αγώνας με κλιμάκωση.

Ενώ κάποιοι κωλυσιεργούν ζητώντας αναμονή και άλλοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με όρους παραγοντισμού και δημοσίων σχέσεων, η κυβέρνηση προχωρά κανονικά τον σχεδιασμό της, βγάζοντας και τους ανάλογους τιμοκαταλόγους! Τη σχετική απόφαση υπογράφει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς (εκείνος ο… “οικολόγος ποδηλάτης”), μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Φτάνουν πια οι ανακοινώσεις και οι φωτογραφίες για τα μάτια των ΜΜΕ! Ήρθε η ώρα για δράση, συσπείρωση και αγώνα, για να εμποδίσει ο λαός και να ακυρώσει στην πράξη τις μεθοδεύσεις για την εμπορευματοποίηση του βουνού και του περιβάλλοντος. Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου (ΦΔΕΔΟ) δρα σαν κυβερνητικός τοποτηρητής της εμπορευματοποίησης, προσδοκώντας οικονομικά οφέλη, και έχει σοβαρές ευθύνες.

Πρέπει να τελειώνουμε με την ιδιοκτησιακή λογική που διακατέχει κάποιους για το βουνό! Είναι επικίνδυνη και δίνει άλλοθι στην πολιτική τους που προβάλλει την ανταποδοτικότητα σαν τυράκι για να παραδώσει το βουνό με όρους αγοράς σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Ο Όλυμπος όμως δεν ανήκει σε κανέναν, παρά μόνο στη φύση.

Πρέπει να σεβαστούν όσους ασχολούνται χρόνια με το βουνό και τα καταφύγια, τους ορειβατικούς συλλόγους και άλλες περιβαλλοντικές ομάδες φυσιολατρών κτλ. Να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε όλοι μαζί τις απαραίτητες υποδομές και το προσωπικό για να είναι το βουνό προσβάσιμο και ασφαλές για όσους θέλουν να το χαρούν.

Λύση δεν είναι η συνεχιζόμενη αφαίμαξη του ήδη λεηλατημένου εισοδήματός μας. Πρέπει να υπάρξει πανελλαδικός ξεσηκωμός! Χρειάζεται σχέδιο, σωστός προσανατολισμός και ήδη έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Είναι ώρα ευθύνης και οργάνωσης, χωρίς παραγοντισμούς και δημοσιοσχεσίτικες λογικές.

Να πάρουν πρωτοβουλία οι σύλλογοι της περιοχής για ανοιχτή συνέλευση, με αντίστοιχες εισηγήσεις για μια επιτροπή αγώνα που θα οργανώσει την πάλη με αίτημα «όχι στην εμπορευματοποίηση του βουνού – όχι εισιτήριο στον Όλυμπο και σε κανέναν άλλο ορεινό όγκο».

Μια επιτροπή που θα φτιάξει πρόγραμμα με πρωτοβουλίες για ευρύτερη συσπείρωση και μαζικοποίηση του αγώνα, που μπορεί να πάρει πανελλαδικά χαρακτηριστικά, σε κοινό συντονισμό με αντίστοιχα κινήματα άλλων περιοχών, πχ ενάντια στις ανεμογεννήτριες και ενάντια στην απάτη της “πράσινης ανάπτυξης”. Αγώνας ενιαίος, ενάντια στη λεηλασία και την καταστροφή των βουνών και της φύσης, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση τους.

Όχι άλλη αναμονή τώρα να βγούμε μπροστά αγωνιστικά.  Η αδράνεια είναι συνενοχή.

Σαββίδης Παναγιώτης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: