“Εκεί ψηλά στον Υμηττό υπάρχει κάποιο μυστικό και είναι, πώς να σάς το πω, πολύ μπλεγμένο ομολογώ”

Το μήνυμα που εξέπεμψαν στο δημαρχείο της πόλης οι κ.κ. Δήμαρχοι και λοιποί αυτοδιοικητικοί είναι «11 Δήμοι μια Αποστολή: Αναγέννηση με αντιλαϊκές αντιπεριβαλλοντικές Μπίζνες στον Υμηττό«Τα σχεδία τους δεν μας ξαφνιάζουν!

Χτες 23 Γενάρη στο δημαρχείο της Ηλιούπολης ο κ. Κωσταντάτος Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο οποίος τελεί πρόεδρος του “Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης στο Ελληνικό” και ανέλαβε και πρόεδρος  στο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) (φτου του να μην το… ματιάσουμε το παιδί, να  τον χαίρεται η μάνα του με τόσα βάρη και ευθύνες που σηκώνει και μπορεί να τα προλαβαίνει όλα!), παρουσίασε στο Δημαρχείο της πόλης μας το «Σχέδιο Αναγέννησης του Υμηττού», έχοντας στην παρουσίαση την συνδρομή δυο υπουργών της κυβέρνησης ΝΔ -Εσωτερικών και Περιβάλλοντος- με ντεκόρ την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο της πόλης μας και αντιπρόεδρο του ΣΠΑΥ κ. Χατζηδάκη, καθώς και άλλους “αυτοδιοικητικούς” των 11 όμορων Δήμων του Υμηττού και πολλούς, μα πάρα πολλούς παρατρεχάμενους!

Ο κ. Κωνσταντάτος με την ειδική αναφορά που έκανε για το πώς συνδέεται η  «Επένδυση του Ελληνικού» και  το «σχέδιο αναγέννησης του Υμηττού” και την εκπόνηση μελετών “… προκειμένου ο Υμηττός να συνδεθεί αρμονικά με το μεγαλύτερο πάρκο που θα δημιουργηθεί μέσα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού …”, μας έλυσε και την όποια απορία -η οποία αφελώς μας τριβέλιζε το μυαλό τόσο καιρό-  για το τι άραγε να σηματοδοτεί  ο ορισμός του Ανδρός του Ελληνικού σαν πρόεδρου στον ΣΠΑΥ» (και διαφορετικά “τι άραγε να θέλει η… αλεπού στο παζάρι”;).

Όταν  άρχισε να αναλύει πώς μέσω «… του σχεδιασμού του ΣΠΑΥ” και αφού δεν πάνε οι Αθηναίοι στο Βουνό θα πάει ο Υμηττός στου Αθηναίους…» και αφού ξεκλειδώσαμε τι δηλώνει η επιμονή του κ. Προέδρου ότι ο Υμηττός δεν είναι άπλα ένα βουνό άλλα «Το Πάρκο της Αττικής» και ενημερωθήκαμε για τις θερμικές κάμερες που θα το προστατεύουν, τους ποδηλατοδρόμους, τις διαδρομές περιπάτου  και αναρρίχησης, των   βοτανικών πάρκων και τα πάρκων ψυχαγωγίας, που θα πρέπει «να διορθωθεί» το… θεσμικό πλαίσιο ώστε να γίνουν πραγματικότητα!

Αφού ακούσαμε με προσοχή τον… έμπειρο Υπουργό Περιβάλλοντος  –για το πώς προχωράνε οι πράσινες μπίζνες– να εξαγγέλλει το Μνημόνιο Συνεργασίας και την πλήρη  χρηματοδότηση και να εφιστά στο νεαρό γιάπη πρόεδρο για ξεκάρφωμα «την απαραίτητη προσοχή καθώς το ζητούμενο είναι να μην μετατραπεί ο Υμηττός σε αστικό πάρκο” μπήκαμε πιο βαθιά στο νόημα…
Στον Υμηττό αρχίζουν οι μπίζνες. Οι παίχτες πολλοί και ως γνωστόν ο ΣΠΑΥ διαχρονικά έχει παίξει μόνο “αναγεννητικό ρόλο” στον Υμηττό, έφερνε πάντα τους «καλύτερους εργολάβους» μετά τις απανωτές πυρκαγιές και δεν άκουσε ποτέ κάτι για τους… καταπατητές!
Παραφράζοντας το σύνθημα του ΣΠΑΥ θεωρούμε ότι το μήνυμα που εξέπεμψαν στο δημαρχείο της πόλης οι κ.κ. Δήμαρχοι και λοιποί αυτοδιοικητικοί είναι «11 Δήμοι μια Αποστολή: Αναγέννηση με αντιλαϊκές αντιπεριβαλλοντικές Μπίζνες στον Υμηττό«

Τα σχεδία τους δεν μας ξαφνιάζουν!

Πηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: