“Δε θα μας γεμίσουν καρκίνο για τα κέρδη τους…” – Μαζική κινητοποίηση για να κλείσει ο ΧΥΤΑ στη Φυλή (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μαζικότατη ανταπόκριση στο κάλεσμα που έκαναν σωματεία και μαζικοί φορείς της Πετρούπολης και του Ιλίου.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Αλλά τα σχέδιά τους θα βρουν απέναντι όλο τον λαό της Δυτικής Αθήνας, που παλεύει κυριολεκτικά για τη ζωή του, για τα παιδιά του και για τη γειτονιά του.

Τις προάλλες ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των αποβλήτων (ΕΣΔΝΑ) αποφάσισε να προχωρήσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή νέας χωματερής δίπλα στον υπάρχοντα ΧΥΤΑ Φυλής, που είναι μια υγειονομική βόμβα που πρέπει να κλείσει άμεσα. Ο σχεδιασμός μάλιστα περιλαμβάνει χωροθέτηση νέων σκουπιδότοπων σε ανενεργά λατομεία και χώρους πολύ κοντά στο Θέατρο Πέτρας, ενώ βάζει μπρος και τη χωματερή στο Γραμματικό.

Σήμερα το πρωί, ο λαός της Δυτικής Αθήνας έδωσε τη δική του απάντηση με το μαζικό “παρών” στο κάλεσμα μαζικών φορέων και σωματείων της Πετρούπολης και του Ιλίου, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία ενάντια στον εγκληματικό σχεδιασμό που βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ιδιαίτερα μαζικό ήταν το “παρών” των μαθητών από τα σχολεία της περιοχής.

Στην κινητοποίηση βρέθηκαν και μίλησαν μεταξύ άλλων:

-Ο Γιάννης Πρωτούλης από το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής, που είπε ότι μέχρι τώρα έχουν μιλήσει πολύ όσοι κερδίζουν από τον καρκίνο στις πλάτες του λαού της Δυτικής Αθήνας, και ήρθε η ώρα να μιλήσει και η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.

-Ο Χρήστος Κατσώτης, Βουλευτής του ΚΚΕ, που τόνισε πως το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι ταξικό.

Ακολούθησε μαζική πορεία στους δρόμους της Πετρούπολης, για να δώσει παντού το μήνυμα πως οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας δεν ανέχονται να στήνουν στην πλάτη τους χορό κερδών, ενώ γεμίζουν τη ζωή τους με καρκίνο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: