Το ποτάμι πίσω δε γυρνά – Ένα ποτάμι κόσμος στους δρόμους, έκανε κουρελόχαρτο την απαγόρευση

Αντί να μας μετράνε αν είμαστε 99 ή 100, τους πληροφορούμε πως είμαστε χιλιάδες

Η κυβέρνηση είχε θέσει ως ανώτατο όριο συγκεντρώσεων τα 100 άτομα. Αλλά βρήκε απέναντί της στον δρόμο ένα μαζικό ποτάμι, εκατό φορές επί εκατό, στην πρωτεύουσα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Οι φοιτητές, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς κράτησαν την υπόσχεσή τους και έκαναν κουρελόχαρτο στους δρόμους τη γελοία, αυταρχική απαγόρευση της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Στην Αθήνα οι αρχές διέταξαν να κλείσει -χωρίς κανέναν λόγο- ο σταθμό Μετρό Πανεπιστήμιο, για να δυσκολέψουν τη μαζική προσέλευση, αλλά κατάφεραν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Παρέταξαν το νέο σώμα για τη “φύλαξη των διαδηλώσεων”, με τα ωραία του συνολάκια.

Για να αποδειχτεί σύντομα στην πράξη πως ο ρόλος του ήταν καθαρά διακοσμητικός.

 

Οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας είναι εντυπωσιακές και η διαδήλωση τόσο ογκώδης που εκτείνεται σχεδόν σε όλο το μήκος της Σταδίου από την Ομόνοια στο Σύνταγμα.

 

 

 

Και όπως λέει και ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ Ανδρέας Καργόπουλος, αντί να μας μετράνε αν είμαστε 99 ή 100, τους πληροφορούμε πως είμαστε χιλιάδες. Γιατί θέλουμε να προστατευτούμε από τον κορονοϊό, αλλά θέλουμε να προστατευτούμε και από την πολιτική τους.

Αντίστοιχες εικόνες είχαμε επίσης στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, με την αστυνομία να αποχωρεί διακριτικά, χωρίς να μπορεί να σταθεί εμπόδιο στους διαδηλωτές.

Θλιβερή εξαίρεση στην παραπάνω εικόνα;

Η μικρή κοινοβουλευτική παράσταση που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μακριά από τα Προπύλαια, τους φοιτητές και οποιαδήποτε έννοια μαζικότητας – συλλογικής διαδικασίας.

 

Και ο πόνος του ΣΚΑΪ, που άρχισε το τροπάριο για “κορονο-διαδήλωση”, δείχνοντας τις επιλεκτικές του ευαισθησίες.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: