Θέλουμε τους συμμαθητές μας πίσω

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τις “εκκαθαρίσεις” της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα Εξάρχεια, είναι η απομάκρυνση μαθητών προσφύγων από τα σχολεία της περιοχής όπου φοιτούν.

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη, μετά την έκτακτη συνεδρίασή τους οι Σύλλογοι Γονέων του 35ου και 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών με την οποία αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τις “εκκαθαρίσεις” της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα Εξάρχεια και αφορούν την απομάκρυνση μαθητών προσφύγων που φοιτούν στα σχολεία της περιοχής:

Τις τελευταίες μέρες εκκενώνονται κτίρια του κέντρου της Αθήνας στα οποία είχαν βρει στέγη πρόσφυγες, περιμένοντας ποιος νόμος, ποια κυβέρνηση, ποια γραφειοκρατία θα προχωρήσει τις διαδικασίες ασύλου. Τα παιδιά τους γράφτηκαν στα σχολεία του κέντρου της Αθήνας, προσπαθώντας να ενταχθούν, να μάθουν τη γλώσσα, να αποκτήσει η ζωή τους μια κανονικότητα έστω και υπό αυτές τις συνθήκες.

Και ενώ η πολιτεία είναι αυτή που θα έπρεπε να εξασφαλίζει σε όλα τα παιδιά την εγγραφή και φοίτησή τους στο σχολείο, σεβόμενη ακόμα και τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού, είναι εκείνη που τους τη στερεί με τον πιο βίαιο τρόπο, που τα ωθεί στο περιθώριο, δε σέβεται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, δε σέβεται την ύπαρξή τους. Γιατί η σχολική χρονιά έχει αρχίσει και τα παιδιά απομακρύνονται από τα σχολεία τους, χωρίς καμία ειδοποίηση, χωρίς καν να τους εξασφαλίζεται η εγγραφή και η μεταφορά τους σε άλλα σχολικά περιβάλλοντα.

Θέλουμε τους συμμαθητές των παιδιών μας πίσω. Γιατί είναι υποχρέωσή όλων μας να εξασφαλιστεί επιτέλους για αυτούς ένα ασφαλές περιβάλλον. Γιατί χάρη σε αυτούς πολλά από τα σχολεία του κέντρου έμειναν ανοιχτά. Γιατί δεν είναι δυνατόν πολιτικά παιχνίδια να παίζονται πάνω στις πλάτες παιδιών και κατατρεγμένων ανθρώπων.

Νέος Σύλλογος Γονέων 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 35ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

 

Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: