Τα παιδιά μας γίνονται αριστερά – Μόλις 92,31% η ΔΑΠ στο Τμήμα Κοινωνιολογίας στη Μυτιλήνη

Στο Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου η ΔΑΠ έχει συντριπτική αυτοδυναμία, με ποσοστά που υπερβαίνουν το 92% κι αν ήταν κάποιος κακεντρεχής, θα τα χαρακτήριζε “σταλινικά” για να τους τρολάρει. Αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης γιατί οκτώ άτομα έδωσαν την ψήφο τους στην Πανσπουδαστική…

Αν είναι κάτι βέβαιο σε αυτή τη χώρα, είναι πως οι Δεξιοί δουλεύουν για το Σύριζα.

Μετά τον Πορτοσάλτε που είπε πως νιώθει σαν Εβραίος στη ναζιστική Γερμανία, διωκόμενος μάλλον για τη μαχητική του δημοσιογραφία, κι ίσως οι κομμουνιστές τον ρίξουν στο “νέο Άουσβιτς” που ετοιμάζει ο Πελετίδης στην Πάτρα, για να καίει μουσουλμάνους (!;)…

…ο φίλος του ο Άδωνης έκανε ρελάνς δεξιάς ανοησίας, που  βαφτίζεται αριστεία, βάζοντας τον πήχη σε νέα δυσθεώρητα ύψη. Αντιδρώντας στην επικείμενη κατάργηση του μαθήματος των Λατινικών, που θα αντικατασταθεί από την Κοινωνιολογία, αποκάλυψε το καταχθόνιο μπολσεβίκικο σχέδιο που κρύβεται πίσω από αυτήν την κίνηση, λέγοντας αυτό.

Η υστερία του Άδωνη είναι μια έμμεση ομολογία πως η επαφή με την κοινωνική θεωρία και γενικά με το διάβασμα είναι επικίνδυνη, γιατί μπορεί να αφυπνίσει συνειδήσεις, να κάνει κάποιο μαρξιστή ή να του δώσει απλά το έρεισμα να δει μόνο του τι έλεγε πραγματικά ο Μαρξ. Ποιος χρειάζεται όμως την Κοινωνιολογία, όταν δε θέλει να αλλάξει κοινωνικό σύστημα και πιστεύει πως ο καπιταλισμός είναι αιώνιος;

Τα βιβλία ασφαλώς δεν είναι κάποιου είδους επανάσταση από μόνα τους. Πόσο μάλλον ενταγμένα σε ένα μάθημα με εγχειρίδια και περιεχόμενο που φιλτράρονται κατάλληλα, για να αναπαράγουν την κυρίαρχη ιδεολογία. Έτσι το βασικό στοιχείο που μένει είναι ο φόβος του Άδωνη μπροστά στο διάβασμα, την Κοινωνιολογία, ίσως και τους (Αριστερούς) Κοινωνιολόγους του Παπαναστασίου. Κι επίσης η απόσταση που χωρίζει όσα λέει με τον πραγματικό κόσμο.

Εκεί πχ αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα αποτελέσματα των τελευταίων φοιτητικών εκλογών, στα λιγοστά Τμήματα Κοινωνιολογίας ανά τη χώρα.

Στο Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου πχ η ΔΑΠ έχει συντριπτική αυτοδυναμία, με ποσοστά που υπερβαίνουν το 92% κι αν ήταν κάποιος κακεντρεχής, θα τα χαρακτήριζε “σταλινικά” για να τους τρολάρει.

Υπήρξαν όμως οκτώ άτομα που ψήφισαν Πανσπουδαστική, άλλα έξι που ψήφισαν κάτι άλλο, και δεκατέσσερις ψήφοι χαμένοι σε σχέση με το 2017 για τη ΔΑΠ, που ανέβασε πάντως το ποσοστό της. Συνεπώς δε δικαιολογείται καμία χαλάρωση, όσο κάποιοι ξεφεύγουν ακόμα από τον κλοιό.

Στο ίδιο πανεπιστήμιο, στην Κοινωνική Ανθρωπολογία, που είναι συναφές αντικείμενο, η κυριαρχία της ΔΑΠ πέφτει στο “φτωχό” 65%, με την Πανασπουδαστική να υπερβαίνει το 30%. Ενώ στο Δημοκρίτειο και το -εξίσου παρεμφερές κατά μία έννοια- Τμήμα της Κοινωνικής ΦΔιοίκησης, η Πανσπουδαστική αγγίζει το 75%, ενώ οι υπόλοιπες ψήφοι πηγαίνουν στα ΕΑΑΚ (της ΛΑΕ) και στο Λευκό.

Στην Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, η “αριστερή ηγεμονία” είναι ξεκάθαρη με την ΠΑΣΠ να παίρνει δύο στους τρεις ψήφους και τη ΔΑΠ να περιορίζεται σε πέντε ψήφους και αντίστοιχο ποσοστό.

Ενώ στο αντίστοιχο Τμήμα στο Πάντειο, δεν έχουμε ειδικά αποτελέσματα, αφού είναι ενιαίος ο φοιτητικός σύλλογος, είναι χαρακτηριστικό όμως πως η ΔΑΠ που είναι πρώτη δύναμη, έχασε φέτος την αυτοδυναμία, έχοντας θεαματική πτώση, κοντά στις δέκα μονάδες, και παραλίγο να χάσει και την πρωτιά από τους Πασόκους.

Κι αν όλα αυτά αποδεικνύουν πως οι σκέψεις του Άδωνη έχουν αμυδρή έως ανύπαρκτη επαφή με τα γεγονότα και την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για αυτήν. Θα πρέπει να καταργηθούν, μαζί με το διάβασμα γενικώς, την Κοινωνιολογία ως μάθημα στο Λύκειο κι ενδεχομένως και σαν Πανεπιστημιακό Τμήμα ή επιστημονικό αντικείμενο.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: