Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠE Ικαρίας – Φούρνων: Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση για τις εξετάσεις PISA και την αξιολόγηση

Θέλουμε ένα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα όλους τους μαθητές, θα τους βοηθά να συγκροτήσουν την προσωπικότητά τους, θα τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να σπουδάσουν, όσοι το επιθυμούν, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους. 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς την Τρίτη 10/5/2022, στις 17.30, στο προαύλιο χώρο του 2ου Δημ. Σχ. Ραχών, στον Πολύκαρπο σε ανοιχτή συζήτηση για τις εξετάσεις PISA και την αξιολόγηση.

Ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΙΘ ότι στις 18 Μαΐου   θα διεξαχθούν σε εθνικό επίπεδο οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές της Στ’ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου, η επονομαζόμενη και ελληνική PISA. Οι εξετάσεις θα αφορούν στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών και έχουν επιλεγεί 6.000 μαθητές σε όλη τη χώρα από 300 Δημοτικά (ένα από αυτά είναι και Δημοτικό Σχολείο στην Ικαρία) και 300 Γυμνάσια.

Ο διεθνής μαθητικός διαγωνισμός είναι εργαλείο του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) και στόχος του είναι  να κατευθύνει τα εκπαιδευτικά συστήματα στην παροχή δεξιοτήτων σε βάρος της γενικής μόρφωσης και της ανάπτυξης της προσωπικότητας.

Τέτοιου τύπου εξετάσεις, ειδικά στην κρίσιμη ηλικία της αποφοίτησης από το Δημοτικό έχουν ως στόχο  την κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών σε αυτή την πολύ κρίσιμη ηλικία.

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί δε θέλουμε  εξετάσεις που  χρησιμοποιούνται για να διαχωρίζονται οι μαθητές και για να υποβαθμίζονται τα σχολεία. Δε θέλουμε ένα σχολείο που θα σηκώνει τεράστια εμπόδια απέναντι σε αυτά τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν. Θέλουμε ένα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα όλους τους μαθητές, θα τους βοηθά να συγκροτήσουν την προσωπικότητά τους, θα τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να σπουδάσουν, όσοι το επιθυμούν, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους. 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: