Στην αυλή κάνουν μάθημα σε γυμνάσιο και δημοτικό του Κορδελιού (VIDEO)

Οι αγανακτισμένοι γονείς έφτασαν ως τον εισαγγελέα, ενώ μετά από παρέμβαση των αρμόδιων περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί για μάθημα η αίθουσα διδασκόντων και η αίθουσα των υπολογιστών.

Την ώρα που η κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο στους μαθητές επειδή τολμούν να κάνουν καταλήψεις για τις απαράδεκτες υγειονομικές προϋποθέσεις στα σχολεία τους εν μέσω πανδημίας, σέρνοντάς τους ακόμα και επί μέρες στα κρατητήρια, μαθητές στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης εξαναγκάζονται να κάνουν μάθημα κυριολεκτικά σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα από την αρχή της χρονιάς, 50 μαθητές του 3ου Γυμνασίου και του 6ου Δημοτικού της περιοχής, αναγκάζονται να κάνουν μάθημα στην αυλή, ακόμα και υπό βροχή, καθώς τα υπόγεια στα οποία στεγάζονταν τα τμήματά τους ως πέρσι κρίθηκαν ακατάλληλα λόγω έλλειψης εξαερισμού, ενώ είναι απορίας άξιον πώς επιτρεπόταν γενικά να γίνεται μάθημα σε ανθυγιεινές υπόγες όλα αυτά τα χρόνια, όχι βέβαια μόνο σε αυτό, αλλά και σε άλλα σχολεία της χώρας.

Οι αγανακτισμένοι γονείς έφτασαν ως τον εισαγγελέα, ενώ μετά από παρέμβαση των αρμόδιων περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί για μάθημα η αίθουσα διδασκόντων και η αίθουσα των υπολογιστών, μολονότι, όπως θα δείτε στο βίντεο, ο δήμος δεν εγγυάται για τη νομιμότητα αυτής της μεταστέγασης και μπορεί να δώσει μόνο επάρκεια εξαερισμού.

Αυτά όμως δε θεωρούνται κακούργημα, σε αντίθεση με τη συμμετοχή σε μαθητικό συλλαλητήριο για την αποτροπή αυτών ακριβώς των φαινομένων…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: