Πάρτε μέτρα για τα σχολεία πριν να είναι αργά!

Τις συνθήκες αυτές τις γνώριζε η κυβέρνηση πριν ανοίξουν τα σχολεία. Κι όμως τα άνοιξε. Η κατάσταση έχει γίνει πλέον πολύ επικίνδυνη, σε συνδυασμό με τις γεμάτες κλίνες και ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης μας. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Πάρτε μέτρα τώρα, πριν να είναι πολύ αργά.      

Μια από τις δεκάδες αντίστοιχες περιπτώσεις, όπου οι γονείς ενός σχολείου κρούουν καμπανάκι κινδύνου και ζητάν να παρθούν επιτέλους μέτρα, για να σταματήσει η κοροϊδία στην πλάτη της υγείας των παιδιών τους και των οικείων τους.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών                    

Προς:
– Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ.  Θεσ/νίκης
– Υπουργείο Παιδείας
-Γραφείο Παιδείας Δήμου Νεάπολης Συκεών

Κοιν.:
– Διευθυντή 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών
– Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών Κεντρ. Μακεδονίας

Θέμα: “Ασφαλής λειτουργία των σχολικών μονάδων 3ου -6ου”

Εμείς οι γονείς που τα παιδιά μας φοιτούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο. Η ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών μας και των οικογενειών μας ολοένα μεγαλώνει, όσο αυξάνονται τα κρούσματα γύρω μας. Σήμερα δεν υπάρχει πλέον κανένας μας που δεν έχει στο στενό του περιβάλλον κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες γίνονται τα θύματα της κυβερνητικής αναλγησίας. Καθημερινά κλείνουν τμήματα στα σχολεία μας, κλείνουν ολόκληρα σχολεία. Η χιλιοειπωμένη “κανονικότητα” δεν υπάρχει πλέον στα σχολεία μας. Ζούμε με την αγωνία αν θα βγάλουμε τη βδομάδα υγιείς! H λεγόμενη “ατομική ευθύνη” επιστρατεύεται για να καλύψεις την κρατική ανευθυνότητα: Η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο όλους τους προηγούμενους μήνες για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και τη μείωση της διάδοσης του covid-19.

Γυμνάσια – Λύκεια έκλεισαν και τα Πανεπιστήμια δεν άνοιξαν ποτέ. Δημοτικά -Νηπιαγωγεία- Παιδικοί Σταθμοί μένουν ανοιχτά με γνώμονα την άδεια ειδικού σκοπού που θα πρέπει να πάρουν οι γονείς κι όχι την ασφάλεια της υγείας όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στο σχολικό συγκρότημα που φοιτούν τα παιδιά μας συστεγάζονται δύο δημοτικά (3ο-6ο) αποτελούμενα συνολικά από 500 περίπου μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν μπορεί να υπάρχει ασφαλής λειτουργία των σχολείων με μοναδικό μέτρο προστασίας τη μάσκα, όταν τα τμήματα είναι πολυπληθή. Ακόμη και στα τμήματα του σχολείου μας που οι μαθητές είναι 15-16, είναι τόσο μικρές οι αίθουσες που κυριολεκτικά στοιβάζεται ο ένας μαθητής πάνω στον άλλο.

Τις συνθήκες αυτές τις γνώριζε η κυβέρνηση πριν ανοίξουν τα σχολεία. Κι όμως τα άνοιξε. Η κατάσταση έχει γίνει πλέον πολύ επικίνδυνη, σε συνδυασμό με τις γεμάτες κλίνες και ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης μας. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Πάρτε μέτρα τώρα, πριν να είναι πολύ αργά.

Απαιτούμε:

  • -Μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15 μαθητές. Ένας μαθητής ανά θρανίο. Αξιοποίηση αιθουσών από τα σχεδόν 2000 σχολεία που έχουν κλείσει τα τελευταία 10 έτη.
  • -Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.
  • -Μόνιμους μαζικούς διορισμούς καθαριστών, ριών.
  • -Δωρεάν μαζικά test με ευθύνη του ΕΟΔΥ στη σχολική κοινότητα. Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν test σε Τμήματα και σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων. Δωρεάν συνταγογράφηση των test covid-19 από παιδιάτρους ώστε οι γονείς να μην πληρώνουν για τα test που κάνουν στους μαθητές
  • -Άδεια ειδικού σκοπού για όλους τους γονείς που πρέπει να μείνουν σπίτι για να συνδράμουν τα παιδιά τους λόγω κλειστών σχολείων ή λόγω κρουσμάτων. Η άδεια να είναι πλήρους αποδοχών και να μην σχετίζεται με την κανονική άδεια των εργαζόμενων γονιών.
  • -Δωρεάν ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση με ευθύνη του Κράτους μέσω των σχολείων σε όλους τους μαθητές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, διαφορετικά δεν εξασφαλίζεται η ισότιμη εκπαίδευση των παιδιών μας.
  • -Πραγματική αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
  • -Απολυμάνσεις με ευθύνη των Δήμων σε όλα τα σχολεία που υπάρχει κρούσμα.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                                                   Η Γεν. Γραμματέας

Κατερίνα Καστρίδου                                                                                    Άση Καρανικόλα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: