“Όποιος είναι στην κατάληψη, θα πρέπει να περάσει αυτόφωρο” – Αστυνομικοί τρομοκρατούν τους μαθητές στην Καβάλα

 «Όποιος είναι στην κατάληψη θα πρέπει να περάσει αυτόφωρο. Είστε υπερήφανοι για τα αιτήματα σας; Πρέπει να δώσετε τα ονόματα σας. Θα πάτε κατηγορούμενοι εσείς και οι γονείς σας. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Θα πρέπει να πάμε από τα σπίτια σας να πάρουμε και τους γονείς σας».

Μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να μην έκρινε σκόπιμο να παρέμβει για να διαλύσει τη ρατσιστική σύναξη στα Καμένα Βούρλα, μπορεί να αφήνει τους “αγανακτισμένους γονείς” να δρουν ανενόχλητοι και να τραμπουκίζουν ενάντια στα παιδιά, ξέρει καλά όμως ποιες είναι οι προτεραιότητές της και φρόντισε να το αποδείξει στην Καβάλα, όπου δυνάμεις της αστυνομίας τρομοκρατούσαν ανοιχτά μαθητές με αυτόφωρο για τους ίδιους μια τους γονείς τους, προκειμένου να τους αποτρέψουν από το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κατάληψη.

“Όποιος είναι στην κατάληψη θα πρέπει να περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου. Εσείς κάνετε κατάληψη; Είστε υπερήφανοι για τα αιτήματα σας; Άρα θα πρέπει να δώσετε τα ονόματα σας. Θα πάτε εσείς κατηγορούμενοι. Ποιοι άλλοι θα πάνε; Οι γονείς σας. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Δηλαδή θα πρέπει να πάμε από τα σπίτια σας να πάρουμε και τους γονείς σας”.

Είναι μερικά από όσα ακούγονται στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα, για τους δικούς του λόγους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, με τους αστυνομικούς να “νουθετούν” τους μαθητές “για το καλό τους” και για να μη λερωθεί το μητρώο τους γιατί “όλα μαθαίνονται”.

Κατά τα άλλα, κάποιοι κόπτονται για τις δημοκρατικές διαδικασίες των μαθητών και αν λαμβάνονται σωστά οι αποφάσεις, δεν έχουν όμως κανένα πρόβλημα με τις ασφαλίτικες μεθόδους τρομοκράτησης μικρών παιδιών και τις θεωρούν προφανώς κομμάτι της… Δημοκρατίας τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: