Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ανοίγουν με απολύσεις εργαζομένων και απαξιωμένες δομές

ΛΑΣΥ Περιστερίου
Σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας η κυβέρνηση χωρίς να έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων πετάει, πάλι, το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης στους γονείς.

Ανοίγουν με απολύσεις εργαζομένων και απαξίωση των δομών

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου εν όψει της έναρξης λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών την 1η Σεπτέμβρη επισημαίνει ότι άλλη χρονιά ξεκινά με  τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από αυτούς καθώς και με την έλλειψη δομών και μόνιμου προσωπικού. Οι τελευταίες εξελίξεις προστίθενται στη χρόνια υποβάθμιση των παιδικών σταθμών.

Σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας η κυβέρνηση χωρίς να έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων πετάει, πάλι, το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης στους γονείς.

Στο Περιστέρι με ευθύνη κυβέρνησης – Διοίκησης Παχατουρίδη

  • -πάνω από 250 παιδιά κάθε χρόνο μένουν έξω από παιδικούς σταθμούς τα τελευταία χρόνια σταθερά
  • -απολύει δια μέσω τηλεφώνου 14 εργαζόμενες των παιδικών σταθμών χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ανάμεσα τους είναι μωρομάνες, έγκυος κλπ.
  • -ένας νέος παιδικός σταθμός που υποτίθεται φτιάχνεται θυμίζει το γεφύρι της Άρτας. Εγγράφεται χρόνια τώρα στο Τεχνικό Πρόγραμμα και έργο δεν γίνεται. Μόνο οι κωδικοί εγγράφονται και χρησιμοποιείται για προεκλογικές εξαγγελίες της Διοίκησης.

Χρόνια τώρα η Διοίκηση Παχατουρίδη ισχυρίζεται ότι:

«δεν επαρκούν τα οικονομικά», «δεν υπάρχουν τόσο αυξημένες ανάγκες».

Και τα δυο είναι ψέματα.

  • -Επί σειρά ετών η δημοτική αρχή διαφημίζει τα εκατομμύρια του πλεονάσματος που διαθέτει. Για πού τα προορίζει άραγε; Πάντως όχι για τις ανάγκες μας.
  • -Πότε η Διοίκηση διεκδίκησε παραπάνω χρήματα για το Δήμο; Ποτέ, ήταν πάντα το καλό παιδί του συστήματος.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της στρατηγικής κατεύθυνσης της ΕΕ και των κυβερνήσεων της που ακολουθούν πιστά Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες. Δεν αντιμετωπίζουν τη φοίτηση ως δικαίωμα του παιδιού και προωθούν το ευκαιριακό, ετήσιο τζογάρισμα παιδιών και προσωπικού, για ένα κουπόνι voucher, που κατευθύνεται στη συντριπτική πλειοψηφία τους στην ενίσχυση ιδιωτικών δομών, συρρικνώνοντας ακόμα παραπέρα τις δημόσιες.

Αντί σήμερα και εν’ μέσω πανδημίας να προχωρήσουν  στην αύξηση των τμημάτων  προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στις αίθουσες, δηλαδή να υπάρχουν λιγότερα παιδιά ανά τμήμα ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά και λιγότερο άγχος για τους εργαζόμενους, επιλέγουν να απολύσουν παιδαγωγούς και βοηθητικό προσωπικό.

Απαιτούμε:

  • -Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών, ως ένα ελάχιστο μέτρο απέναντι στην πανδημία και δημιουργία ολιγομελών ομάδων για την αποφυγή συγχρωτισμού στην τάξη, το παιχνίδι, τη σίτιση, τον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή.
  • -Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στα προγράμματα ΕΣΠΑ, για να καλυφτούν οι επιπλέον ανάγκες. Καμία συζήτηση για απόλυση εργαζομένων και να ανακληθούν όλες όσες έχουν γίνει.
  • =Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και στη σίτιση, ώστε να διασφαλίζονται οι ασφαλείς όροι υγιεινής, καθαριότητας, με σίτιση των παιδιών σε μικρότερες ομάδες και καθαρισμό των χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των παιδικών σταθμών.
  • =Με ευθύνη της κυβέρνησης μαζική, περιοδική εξέταση, με υποχρεωτική εφαρμογή των τεστ για όλους τους εργαζόμενους. Να προσληφθούν παιδίατροι και ιατροί εργασίας για να καλυφτούν οι ανάγκες και εκεί που υπάρχουν με ουσιαστικό τρόπο να ελέγχουν εάν είναι ασφαλείς οι συνθήκες, για την υγεία των παιδιών και των εργαζομένων.
  • =Δημιουργία σύγχρονων παιδικών σταθμών που να παρέχουν επιστημονικό έργο για όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, δημόσια και δωρεάν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ την 1η Σεπτέμβρη

  • -Ο Γιώργος Σιδέρης, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου θα επισκεφτεί τον 12ο, τον Γ, τον Ε και τον 14ο Β/Ν σταθμό
  • -Ο Χρήστος Μαργανέλης, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου θα επισκεφτεί τον ΄Θ Β/Ν  σταθμό
  • -Ο Φίλιππος Φλουσκούνης, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου θα επισκεφτεί τον Α, τον 15ο, τον ΣΤ και τον ΄Δ Β/Ν σταθμό
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: