Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου πέτυχαν την ανάκληση της συμμετοχής του ΕΜΠ σε ΝΑΤΟϊκό πρόγραμμα

Οι φοιτητές τόνισαν πως δεν προσφέρουν την επιστήμη τους για πολεμικές επιχειρήσεις, σκοπούς του ΝΑΤΟ ή προγράμματα σε συνεργασία με αυτό και πέτυχαν τη δέσμευση της Συγκλήτου του ΕΜΠ πως θα ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Οι φοιτητές δεν προσφέρουν την επιστήμη τους για πολεμικούς σκοπούς και τα σφαγεία του ΝΑΤΟ.

Αυτό ήταν το μήνυμα που πέρασαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου, αντιδρώντας άμεσα κι αναγκάζοντας τη Σύγκλητο να ανακαλέσει τη συμμετοχή του ιδρύματος στο ΝΑΤΟϊκό ερευνητικό πρόγραμμα “Ranger”, που βρισκόταν σε εξέλιξη στο Τμήμα των ΗΜΜΥ, με εταίρους του ΥΠΕΘΑ (Υπουργείο Πολέμου) και τον Οργανισμό Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΝΑΤΟ, ένα μονοπώλιο στο χώρο της άμυνας κτλ.

Οι φοιτητές ανέδειξαν το κατάπτυστο γεγονός πως το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με ποσό υπερδιπλάσιο από την ετήσια χρηματοδότηση του ΕΜΠ που λειτουργεί με τρομερά κενά και ξεκαθάρισαν πως δεν προσφέρουν την επιστήμη τους για πολεμικούς σκοπούς και την καταστολή των λαών, τονίζοντας την ευθύνη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Με αυτόν τον τρόπο πέτυχαν τη δέσμευση της Συγκλήτου πως θα ικανοποιήσει τα αιτήματά τους και δε θα συμμετάσχει με κανέναν τρόπο και καμία δομή σε έρευνα για σκοπούς του ΝΑΤΟ ή σε συνεργασία με αυτό, ή γενικά σε εφαρμογές που δε σχετίζονται με την άμυνα της χώρας.

Έδειξαν έτσι στην πράξη πως ένα δυνατό φοιτητικό κίνημα, που είναι σε επαγρύπνηση, μπορεί να πετυχαίνει μικρές νίκες κα ινα βάζει μερικά εμπόδια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: