Ο Αριστοτέλης θα ντρεπόταν για εσάς και την πολιτική σας!

Πανό αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές σε Αριστοτέλειο και Προπύλαια.

Tι θα έλεγε αν ζούσε σήμερα ο Αριστοτέλης, δάσκαλος ως γνωστόν μεταξύ άλλων και ο ίδιος, αν έβλεπε τα όργανα της τάξης να χτυπούν και να σέρνουν φοιτητές στο πάτωμα;

Την απάντηση δίνουν οι ίδιοι οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, που σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή, αναρτώντας πανό στη βάση του αγάλματος του Αριστοτέλη στο οποίο αναγράφεται “Ο Αριστοτέλης θα ντρεπόταν για την πολιτική σας” και υπογραφή “Φ/Σ Θεσσαλονίκης”.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα, φοιτητική σύλλογοι ανάρτησαν γιγαντοπανό στα Προπύλαια, για να καταδικάσουν τη σύλληψη των συναδέλφων τους και την ωμή βία κατά της κινητοποίησης στην πρυτανεί του ΑΠΘ. “Οι φοιτητές ζητούν μόρφωση – υγεία. Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία – Ο νόμος δε θα εφαρμοστεί – Πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές”. Για σήμερα είναι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις σε όλες τις Πρυτανείες των ΑΕΙ της χώρας, με αίτημα το αυτονόητο, να επιστρέψουν ως φοιτητές στο φυσικό τους χώρο, τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: