“Να πάτε στα χωριά σας” – Προκλητική απάντηση του Διευθυντή της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών στα αιτήματα των φοιτητών για μέτρα κατά της πανδημίας

Οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με ειρωνείες του διευθυντή, ο οποίος τους προέτρεψε “να πάνε στα χωριά τους”, προσθέτοντας πως οι εργολάβοι θα βάζουν “περισσότερη χλωρίνη”.

Την ώρα που κυβέρνηση και συστημικά ΜΜΕ κλίνουν από το πρωί ως το βράδυ την “ατομική” ευθύνη, εκατοντάδες φοιτητές στις φοιτητικές εστίες βρίσκονται στο έλεος του κορονοϊού, χωρίς βασικά μέτρα ασφαλείας. Για το θέμα αυτό πραγματοποίησαν χθες παρέμβαση εκλεγμένοι της ΠΚΣ στο Σύλλογο Οικοτρόφων Εστίας προς το διευθυντής της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθήνας, όπου το μόνο μέτρο που έχει ληφθεί είναι 2 αντισηπτικά ανά κτήριο, τα οποία ήδη έχουν τελειώσει χωρίς να έχουν ανανεωθεί.
Οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με ειρωνείες του διευθυντή, ο οποίος τους προέτρεψε “να πάνε στα χωριά τους”, προσθέτοντας πως οι εργολάβοι θα βάζουν “περισσότερη χλωρίνη”. Τελικά, μετά την επιμονή των φοιτητών, οι φοιτητές απέσπασαν δέσμευση από τον αρμόδιο για την καθαριότητα εργολάβο ότι θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, που θα διαθέτει μάσκες και γάντια, με στόχο τον καθαρισμό δυο φορές τη μέρα και τον εφοδιασμό των εστιών με τα αναγκαία είδη υγιεινής. Παράλληλα η Εστία υπέβαλλε αίτημα για προμήθεια 100 αντισηπτικών, όπως και για εβδομαδιαία απολύμανση όλων των χώρων της εστίας.

«Η προστασία, η πρόληψη είναι συλλογική υπόθεση και όχι ατομική. Δεν ξεκινάει και τελειώνει στην πόρτα του σπιτιού μας, αλλά διοίκηση, εργολάβοι και κυβέρνηση οφείλουν να πάρουν ουσιαστικά μέτρα σε όλους τους τομείς της ζωής μας!», επισημαίνει η ανακοίνωση των εκλεγμένων της ΠΚΣ  που επίσης θέτει μια σειρά ακόμα αιτήματα, όπως δωρέαν τεστ κορονοϊού στο Ιατρικό Τμήμα του ΕΚΠΑ, έλεγχο των κλιματιστικών, διασφάλιση υλικού πρόληψης για το προσωπικό των εστιών, διατήρηση των όρων εργασίας, προστασία ευάλωτων εργαζομένων, μέτρα πρόληψης και υγιεινής στα μέσα μεταφοράς για τους φοιτητές που θα επιστρέψουν σπίτια τους, χορήγηση συσκευασμένου φαγητού στους φοιτητές για αποφυγή συνάθροισης στο εστιατόριο.

Με πληροφορίες από rizospastis.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: